Сега четете
Иван Гешев: Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е, че тя е единна и ще продължи да работи по същия начин

Иван Гешев: Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е, че тя е единна и ще продължи да работи по същия начин

Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е, че тя е единна и ще продължи да работи по същия начин, въпреки политическия натиск, въпреки всичко, което се случва, в интерес на народа и на хората. Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на заседание на комисията по правни въпроси в парламента.

От две години прокуратурата казва това, което се случва в момента, че се връщаме в мутренските години в резултат на войната срещу съдебната власт, опитите за овладяване на съдебната власт и съзнателно нарушение на институциите в интерес може би на това, което българските граждани наричат организирана престъпност, мафия, олигархия, коментира Гешев. Той добави, че „това, което казах, се случва“. Според него това е видно за всички.

Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е, че тя е единна и ще продължи да работи по същия начин, въпреки политическия натиск, въпреки всичко, което се случва, в интерес на народа и на хората и аз като главен прокурор ще довърша мандата си и ще свърша това, за което кандидатствах на поста – всички, които са извършили престъпления, да влязат в затвора след осъдителни присъди, влезли в сила от българския съд, посочи Иван Гешев.

Главният прокурор отново каза, че не го е страх и няма да позволи да бъда плашен. По думите му не я е страх и магистратската общност.

Няма да участвам в нещо, което предварително вероятно е решено и обслужва може би това, което определих като политическа мафия и което българските граждани определят като политическа мафия, политически боклук, олигархия и организирана престъпност и няма да позволя да участвам може би в това, което каза проф. Киров и един друг конституционалист, ще перифразирам – превръщането на правовата държава в дрипа и пипането на Конституцията с мазни пръсти, каза още Иван Гешев.

Вижте и

След изказването си главният прокурор напусна залата.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре