Нов граничен пункт между Молдова и Румъния

Молдовските и румънските власти откриват днес граничния пункт Леова – Бумбъта. Първоначално трафикът ще бъде отворен в тестов режим, предаде молдовската новинарска агенция.

По време на събитието министърът на вътрешните работи Ана Ревенко благодари на румънските партньори за съвместните усилия за откриването на граничния пункт.

“След либерализирането на визовия режим броят на хората и превозните средства на молдовско-румънските гранични пунктове се удвои, икономиката на страната се ориентира към ЕС, а Румъния стана надежден партньор в търговските отношения. За нас е важно да осигурим на гражданите по-голяма мобилност. Този пропускателен пункт ще осигури качествени услуги за гражданите на населените места в региона и ще представлява алтернатива за 800 000 души“, каза Ревенко.

От своя страна, румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде заяви, че граничният контролно-пропускателен пункт Леова – Бумбъта ще улесни преминаването на границата от хора и транспортни средства.

“Той ще облекчи трансграничния трафик и ще съкрати времето за чакане на другите гранични пунктове, които сега са по-натоварени, като например Леушени – Албица, които са в съседство. В същото време граничният пункт ще допринесе за развитието на икономиката и търговските отношения“, отбеляза Лучиан Боде.

Вижте и

На първия етап, работният график на пункта ще бъде в дневен режим, в часовия интервал 8:00-20:00 часа. Границата ще могат да преминават превозни средства с обща маса до 3,5 тона.

Леова-Бумбъта е седмият молдовско-румънски граничен контролно-пропускателен пункт.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре