Сега четете
Празничното шествие за 24 май във Велико Търново

Празничното шествие за 24 май във Велико Търново

Близо две хиляди ученици, учители, преподаватели и творци се включиха в празничното шествие за 24 май във Велико Търново.

 

С иконата на светите братя Кирил и Методий, шествието бе водено от децата в Неделното училище към храма „Свети Никола“ в старата столица. Следваха ги възпитаниците на всички детски градини, начални и средни училища, представители на Великотърновския университет, на Националния военен университет “Васил Левски“, Великотърновския филиал към Медицинския университет във Варна, Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ и други културни институции.

 

„24 май е ден на българския дух, който ние усетихме тук в историческата и духовна столица на България с нашите деца, с бъдещето на Велико Търново“, каза кметът на общината Даниел Панов в приветствието си към участниците в шествието. Той подчерта, че днес е ден на признателност към българските учители, които отварят вратите на знанието, водят децата по пътя на науката и ги учат да бъдат родолюбиви великотърновци. Той благодари на учениците, представили Велико Търново на престижни състезания и олимпиади в страната и по света, с което издигат имиджа на Велико Търново като столица не само на историята, но и на духовността.

 

Вижте и

Председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов прочете решение, с което за носител на общинската награда „24 май“ на изявен зрелостник е обявена Даница Христова от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Тя получи почетния знак, благодари на своите родители и учители, и заяви, че когато човек полага усилия, пътищата се отварят. В следващия етап на своето образование тя възнамерява да учи японски език и култура.

 

Днешният празничен ден продължава с концерти на открито. Във вечерните часове по 200-метровия червен килим в центъра на града ще започнат и абитуриентските дефилета.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре