Сега четете
Посланикът на Италия стана „Доктор хонорис кауза“ на УХТ – Пловдив

Посланикът на Италия стана „Доктор хонорис кауза“ на УХТ – Пловдив

Посланикът на Италия в София Н. Пр. Джузепина Дзара бе удостоена със званието „Доктор хонорис кауза“ на Университета по хранителни технологии – Пловдив, съобщиха от италианското посолство.

 

Академичното звание бе присъдено за приноса на Джузепина Дзара в развитието на двустранните отношения между представителите на италианските академична общност и бизнес среда и университета.

 

Висшето училище участва в поредица от професионални форуми и семинари, организирани от Посолството на Италия в София. В тях участват и представители са водещи компании от хранително-вкусовия и винения сектор. Посланик Дзара активно допринася и за популяризирането на образователните и научните инициативи на Университета по хранителни технологии, така че да бъде признат в международен план като реномиран образователен център в областта на хранителните науки.

 

В благодарственото си слово Посланик Дзара наблегна на необходимостта от защита на културата на хранене като източник на благополучие и момент на споделяне и обмен, от опазване на храните, които отразяват богатството и разнообразието на територията и традициите, и от развитие на правилна култура на хранене. Тя също така подчерта, че именно с оглед на тази цел Италия инициира подробна система за етикетиране на храните, основаваща се на пълна и точна информация – NutrInform Battery.

 

Вижте и

Церемонията по удостояването със званието „Доктор хонорис кауза“ се състоя на тържественото заседание на Академичния съвет, посветено на 70-годишнината на университета, а то бе връчено от ректора проф. д-р Пламен Моллов. Специален гост на Академичния съвет беше писателят Димитър Недков. Присъстваха също почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо, председателят на сдружението „Конфиндустрия България“ – Роберто Санторели, бивши и настоящи преподаватели от Университета по хранителни технологии, студенти и посланици от други държави.

 

Преди седмица посланик Джузепина Дзара изнесе лекция в Софийския университет „Св. Климент Охридски“,  в катедра „Романистика“. Тя запозна студентите с младите съвременни италиански писатели.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре