Сега четете
Кирил Петков: Препоръчвам на всеки депутат, на когото му се поиска имунитетът, да го дава сам

Кирил Петков: Препоръчвам на всеки депутат, на когото му се поиска имунитетът, да го дава сам

Препоръчвам на всеки депутат, на когото му се поиска имунитетът, да го дава сам, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Според Петков при такива случаи в парламента трябва да се прави комисия, която да разследва. Да внимаваме прокуратурата да не се използва като политическа бухалка, призова той.

 

Вчера Софийската градска прокуратура съобщи, че е предложила на главния прокурор да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Д. Д., депутат в 49-ия парламент.

 

Кирил Петков припомни случая с искания имунитет на депутата от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев.

 

„Той беше „ударен“ от прокуратурата не заради каквото и да е престъпление, а реално защото беше неудобен. Политическата бухалка на прокуратурата го удари. В нашата парламентарна група ние казахме, че няма да позволим прокуратурата да прави каквото си иска с нашите депутати и да ги използва за политически цели“, посочи Кирил Петков.

 

Казахме, че ще го подкрепим и няма да гласуваме „за“ махането на имунитета му. След това видяхме, че в европейската политика се прави комисия, която разследва трябва ли да се вдига имунитета или не и това е най-обективният начин, обясни съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

 

Радостин Василев нямаше от какво да се притеснява и сам си даде имунитета, това е точният модел, който трябва да се вкара за всеки един, смята още  Кирил Петков. „С други думи, аз съм ок да се направи комисия, да внимаваме прокуратурата да не се използва като политическа бухалка, призова съпредседателят на „Продължаваме промяната“. Аз лично призовавам всеки, който не се страхува, да си дава имунитета сам, добави той.

 

Вижте и

Прокуратурата в момента играе като политически субект, не трябва да позволяваме прокуратурата да удря, когото си иска, когато си иска, без да сме сигурни, че има реален смисъл за това, отбеляза Петков. Според него ситуацията е такава, че явно може „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ заедно да работят за провеждането на съдебната реформа.

 

В петък ще гласуваме първа стъпка от правосъдната реформа – главният прокурор да бъде контролиран, да има разследване, припомни Кирил Петков.

 

Кирил Петков се включи тази вечер в София в шествието с искане за съдебна реформа.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре