Сега четете
Румен Петков: Формирането на правителство с неясно бъдеще е проблем на цялото общество

Румен Петков: Формирането на правителство с неясно бъдеще е проблем на цялото общество

Формирането на правителство с неясно бъдеще е проблем на цялото общество. Това каза днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той направи анализ на актуалната политическа обстановка в страната след заявените намерения за сформиране на правителство с втория мандат на Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и с ротация през девет месеца на министър-председателя.

 

„Вчерашният ден може да бъде окачествен като манифестация на подлостта, двуличието и предателството. Подлост към гражданите, към недоволството отпреди две години, към хората, излезли на протестите, двуличие в кампанията и предателство на акламирани ценности, на демонстрирани виждания за развитието на държавата и възможни конфигурации за нейното управление“, заяви Петков.

 

Той каза още, че сред посочените приоритети на правителство с втория мандат са конституционна реформа за промени в структурата на прокуратурата и Висшия съдебен съвет, което според него означава, че не се говори за решаване на проблемите в съдебната система. „Това е демонстрация на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, че те са заинтересовани от неработеща съдебна система. Това обслужва престъпността, която вижда, че не е обект на правораздаването и правоохраната“, коментира още Петков.

 

Вижте и

По думите на председателя на ПП АБВ правителство с втория мандат ще ангажира България с войната в Украйна „по най-безогледен начин“. „Трябва да настояваме и за обективна оценка на радиационната обстановка в Украйна и Полша, защото редица американски медии излязоха с данни, че тя е рязко влошена“, каза още Петков.

 

Той осъди посегателството върху сградата, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, като го нарече „изключителен вандалски акт“. „Това е хулиганство и ако правоохранителната и правораздавателната система го остави ненаказано, всъщност ще задълбочим процеса на деморализация и създаване на впечатление в обществото, че посегателството върху такъв тип сгради и върху паметници на културно-историческото наследство е част от нашето ежедневие“, каза още Румен Петков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре