Сега четете
Володимир Зеленски каза днес, че се е срещнал с морски пехотинци на източната фронтова линия

Володимир Зеленски каза днес, че се е срещнал с морски пехотинци на източната фронтова линия

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че се е срещнал с морски пехотинци на източната фронтова линия, за да им благодари за приноса им в борбата срещу руската инвазия, предаде Ройтерс.

Видеозапис, публикуван онлайн, показва как Зеленски връчва награди на десетки мъже и жени във военни униформи по случай националния Ден на украинските морски пехотинци.

„Честит ден на морската пехота, преди всичко на тези силни мъже и жени, които са в една от местностите, в които се водят най-тежките боеве, но която е и една от най-силните – Угледар-Маринка, намираща се в източната Донецка област“, каза той.

Сраженията са ожесточени в Донецк, една от четирите области, за които Русия обяви през септември, че са нейна територия, след като проведе „фиктивен“ референдум, както го наричат Украйна и нейните съюзници.

Вижте и

Зеленски връчи отличия на командирите на няколко части на морската пехота. Той заяви, че украинското правителство ще създаде специализиран корпус от морски пехотинци и обеща да предостави нови оръжия и оборудване.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре