Сега четете
Бойко Борисов: Не може да оставим хората и бюджета на поредно служебно правителство

Бойко Борисов: Не може да оставим хората и бюджета на поредно служебно правителство

Не може да оставим финансовата стабилност на хората и бюджета на поредно служебно правителство, заяви на брифинг в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него целта зад всичко е България и нейната геополитическа ориентация.

 

По-рано днес кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна на президента Румен Радев неизпълнен мандат за съставяне на правителство.

 

Приели сме като морал за нашата коалиция – прозрачност, чистота, публичност. Не можеше да заченем такова правителство, на което да му се сложи грях, заяви Борисов. Той благодари на Мария Габриел. „Вместо да отиде на Г-7,  тя дойде в България, подаде си оставката и застана до нас“, отбеляза Борисов. Тя изигра огромна роля в следващите ни действия, каза още той.

Вижте и

 

„Последните няколко дена проведохме активно срещи с лидерите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.  С тях започнахме отзад напред – те с 64 депутати не могат да направят правителство, ние със 116 депутати също не можем да съставим правителство. Следват нови избори. Дори и да се приеме някакъв бюджет, той няма да има политическа тежест, нито може по политики да бъде направен“, каза Борисов. Според него не би могло да се направи и нищо по Плана за възстановяване, съдебната и конституционната реформа или по други стратегически цели като Шенген и еврозона.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре