Сега четете
„Анна“ – нов български филм с премиера на 9 юни

„Анна“ – нов български филм с премиера на 9 юни

На 9 юни е премиерата на новия български филм „Анна“, съобщават от екипа на продукцията. По думите им лентата прецизно отразява съвременността, като се фокусира върху репродуктивните проблеми, лошата семейна среда и етническото разделение.

Пълнометражният дебют на Боримир Илков-Боно е създаден по сценарий на Теодора Маркова, Невена Горанова, Георги Иванов и Теодора Дончева. „Tемите, които засяга този филм, са свързани с проблемите на съвременното общество, като самотата, липсата на семейна среда, социалното и етническо разделение между хората.“, казва режисьорът.

„В България всяка шеста двойка или 15 процента от населението се сблъсква с трудности при зачеването. Спадът в броя на населението не подминава нито една етническа група. Противно на очакванията, спадът в броя на етническите българи, спрямо 2011 година е с 0,2%, докато при ромите е с 0,5%“, разказват от екипа на „Анна“.

Вижте и

Историята проследява успешната разследваща журналистка Анна, в ролята Радина Кърджилова, която мечтае за собствено дете. Тя решава да забременее инвитро от анонимен донор. В същото време,  работата ѝ я отвежда при многодетно ромско семейство, към което тя постепенно се привързва. Неочаквано болезнена житейска ситуация изправя Анна пред морален избор. Въпреки колебанията си, тя успява да преодолее себе си и да вземе най-трудното решение.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре