Сега четете
Парламентът ще обсъди днес и промени в Наказателния кодекс

Парламентът ще обсъди днес и промени в Наказателния кодекс

Парламентът ще обсъди днес и седем законопроекта за промени в Наказателния кодекс (НК). Точката беше включена в дневния ред по предложение на председателя на Народното събрание Росен Желязков, след като стана готов докладът от вчерашното обсъждане на измененията в парламентарната Комисия по правни въпроси.

 

Сутринта от „БСП за България“ поискаха включването на измененията в НК в дневния ред, но тогава нямаше готов доклад от ресорната комисия. Мая Димитрова от „БСП за България“ посочи, че освен измененията в Наказателно-процесуалния кодекс и контрола върху дейността на главния прокурор и неговите заместници, теми на обществото са и „войната по пътищата“, и домашното насилие

 

Председателят на правната комисия Стою Стоев („Продължаваме промяната-Демократична България“) пое ангажимент днес да внесе общият доклад по седемте законопроекта на НК и по-късно съобщи от трибуната, че го е изпълнил. След това Росен Желязков предложи включването на тази точка в програмата, което беше одобрено от пленарната зала.

Вижте и

 

Измененията в НК ще бъдат разгледани преди предвидения за днес редовен парламентарен контрол, който ще продължи три часа.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре