Сега четете
Започна строителството на нова детска градина за 170 деца в район „Витоша“

Започна строителството на нова детска градина за 170 деца в район „Витоша“

Започна строителството на нова детска градина за 170 деца в район „Витоша“. Първата копка бе направена в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на район „Витоша“ Теодор Петков.

 

Новата детска градина ще бъде филиал на ДГ № 60 „Бор“ в кв. „Княжево“, местност Карпузица. Градината ще бъде за седем групи – три яслени и четириградински. Предвиден е физкултурно – музикален салон, кухня, административни помещения и детски площадки за игра на открито. Детската градина трябва да бъде построена за срок от една година, така че за учебната 2024-25 г. да отвори врати.

 

Район „Витоша“ е с най-големия недостиг на места в цяла София, въпреки че е с най-много построени детски градини, посочи столичният кмет. Тя подчерта, че районът е много натоварен, с много млади хора и допълни, че за нея е било много важно районният кмет да намира терени за изграждане на градини, с което той по думите ѝ се справя много добре. Строителството на детски градини, когато вече има терен, проект и изпълнител, е най-лесната част, отбеляза Фандъкова. Около 6,5 млн.лв. предоставя Столичната община на кмета на района, за да строи детски градини.

 

Вижте и
Румен Радев

Кметът Фандъкова посочи, че една трета от недостига на места в детските градини е в район „Витоша“. Другите райони с най-голям недостиг са „Триадица“, „Красно село“ и „Лозенец“. Очаквам шест завършени сгради на детски градини да бъдат въведени в експлоатация до лятото, посочи Йорданка Фандкова. Други 21 детски градини се строят в момента. От тях 15 трябва да бъдат готови до края на годината, информира столичният кмет.

 

В момента в район „Витоша“ се изгражда ясла в „Бояна“, която трябва да бъде готова до края на тази година. Строителството ѝ върви в срок. Веднага, след като бъде готова, ще бъде пусната в експлоатация, информира Теодор Петков. Той каза, че това ще бъде първата общинска детска ясла за кв. „Бояна“ и хората я очакват с нетърпение.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре