Сега четете
Румен Радев ще участва в тържественото откриване днес на многофункционалната спортна зала Арена Бургас

Румен Радев ще участва в тържественото откриване днес на многофункционалната спортна зала Арена Бургас

Президентът Румен Радев ще участва в тържественото откриване днес на многофункционалната спортна зала Арена Бургас в морския град, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Румен Радев ще разгледа залите и прилежащите тренировъчни помещения за спорт в новото съоръжение. Участие в събитието ще вземат и служебният министър на спорта Весела Лечева, областният управител на Бургас Мария Нейкова и кметът на града Димитър Николов.

Съоръжението в Бургас ще бъде открито със среща от полуфиналите в Националната баскетболна лига между отборите на „Черноморец“ и „Рилски спортист“, която започва в 19:00 часа.

Зала “Apeнa Бypгac” е на пет нива. Тя е единствената в страната, която отговаря на всички изисквания, позволяващи домакинството на европейско и световно първенство по лека атлетика на закрито. Освен всички лекоатлетически дисциплини, в нея ще могат да се практикуват xaндбaл, бacкeтбoл, бoйни cпopтoвe, вoлeйбoл, художествена гимнастика и много дpуги. Съоръжението включва три тpeниpoвъчни зaли, тpиeтaжeн пapкинг, както и допълнителни обслужващи помещения. „Арена Бургас“ ще се управлява от държавното дружество „Академика 2011“.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре