Сега четете
Цялата полиция на крак и ще служи като, предпазен щит за абитуриентските балове

Цялата полиция на крак и ще служи като, предпазен щит за абитуриентските балове

Органите на МВР предприемат специални мерки заради абитуриентските балове, каза пред репортери Мария Ботева от Пътна полиция.

Тя припомни, че подаването през прозорците на автомобилите и излизането от купето по време на движение, както и претоварването с повече хора е нарушение на Закона за движение по пътищата и се наказва с глоба между 20 и 50 лева.

Вече са проведени срещи с директори, уточнени са маршрути за придвижване. Всички областни дирекции на МВР са получили писма, а екипите на пътната и охранителната полиция ще са ангажирани със спазването на реда по време на баловете.

Основаната цел на полицията е да с гарантира безопасността на всички пътуващи, посочи Мария Ботева.

Вижте и

„Има много случаи, при които абитуриентите, а и не само те, в момента протичат и много екскурзии, както заради зрелостните изпити, заради матурите в по-ниските етапи на училищното образование, има безкрайно много организирани екскурзии, така че всичко това е ангажимент на полицията и всички ние сме създали максимална организация, за да може екипите на Пътна, на охранителна полиция, всички, които имат правомощия по Закона за движението по пътищата, да осигурят безопасността на гражданите“, разкри още Мария Ботева.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре