Сега четете
Започнаха да обучават медицинските екипи, които ще обслужват въздушните линейки

Започнаха да обучават медицинските екипи, които ще обслужват въздушните линейки

Започна обучението на медицинските екипи, които ще обслужват въздушните линейки. В тренировъчния център във ВМА пристигна и здравният министър, който проследи как протича подготовката на първите лекари и медицински специалисти.

Общо 106 лекари и медицински сестри са се записали за обучението като четирима от тях са отпаднали по медицински причини. Първите хеликоптери се очаква да пристигнат у нас в средата на юли.

Определени са пет бази. Първоначално ще отворят базите в Долна Митрополия и Враждебна, а в последствие – и във Варна, Пловдив и Ямбол.

Площадки за кацане ще има в почти всички областни и университетски области у нас.

Работна група между министерствата на здравеопазването, на вътрешните работи и на земеделието и храните работят по Наредбата за райския газ като скоро се очаква да бъдат обявени промени, каза още здравният министър.

Вижте и

Тук са постигнати едни условия, които почти напълно отговарят на това, което предоставят хеликоптерите, които сме закупили. Сигналът ще попада в този национален информационен център, а диспечерите ще имат квалификацията да преценяват дали случаят се нуждае от линейка или трябва веднага да излети хеликоптер“, заяви д-р Асен Меджидиев- служебен министър на здравеопазването.

„Ние и без това обучаваме персонал за летателни машини, евакуационни екипи, но тук има и редица специфики като говорим за кърмачета, родилки и бременни. Това е предизвикателство, което, разбира се, обогатява нашите екипи“, каза ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски – началник на ВМА.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре