Сега четете
Безпрецедентен арест на учен от БАН на протеста за спасяване на Кресненското дефиле днес

Безпрецедентен арест на учен от БАН на протеста за спасяване на Кресненското дефиле днес

На първата копка на участъка на АМ Струма при Кресненското дефире са задържали зам.-директора на Националния природонаучнен музей към БАН – доц. д-р Стоян Бешков, който протестира срещу нарушаването на законите

Както Любословие.БГ писа по-рано, доц. Бешков първи сподели кадри от изкопните дейности и протеста за спасяването на Кресненското дефиле днес.

Когато започнат арестите на природозащитници в България, това винаги е началото на края на някое безумие и винаги следват политически промени. С доц. Бешков прекарахме 24 часа в една килия при предишния му арест (02.09.2020 г.). Тогава той, както и аз, спечелихме делото за задържането ни. Вярвам, че сега ще се случи същото. Но също така се надявам, хора като Шишков и инкасаторите на служебното правителство да се озоват зад решетките не само за 24 часа, а поне за няколко години, заради противозаконни действия, ощетяващи бюджета на България с милиони и причиняващи вреди на околната среда и човешкото здраве.“- написа в профила си бившият министър на околната среда и водите – Борислав Сандов.

Доц. Стоян Бешков е утвърден учен и изявен природозащитник, който работи в продължание на 13 години в един кабинет с Боян Петров и изключително ангажиран по казуса за спасяването на Креснеското дефиле. Включително с изготвяне на експретни становища.

Вижте и

Снимка: Борислав Сандов

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре