Сега четете
ПРОЕКТ НА ПАМЕТНИК ЗА ГУНДИ ВЛИЗА ЗА ОБСЪЖДАНЕ В МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА  

ПРОЕКТ НА ПАМЕТНИК ЗА ГУНДИ ВЛИЗА ЗА ОБСЪЖДАНЕ В МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА  

Зам.-министърът на културата доц. д-р Пламен Славов се срещна в Министерството на културата с представители на Инициативния комитет за издигане на паметник на Георги Аспарухов – Гунди в близост до родната му къща в кв. „Редута“ в столичния район „Слатина“. Хиляди хора са дарили средства за паметник на легендарния футболист, който загина много млад при трагичен инцидент. Тази година той щеше да навърши 80 години.

На срещата в Министерството бяха председателят на Националния фен клуб на ФК „Левски“ Степан Хиндлиян, председателят на „Левски София – Запад“ Милен Панайотов, който се грижи за събирането на средства за благотворителни инициативи, кметът на район „Слатина“ Георги Илиев, Николай Петков, който е архитект на представения проект със скулптор Любомир Григоров.

Предложението ще бъде обсъдено според процедурата на заседание на Специализирания експертен съвет за изобразителни изкуства в Министерството на културата, който включва утвърдени имена на художници и архитекти, представители на творчески съюзи, експерти от компетентните дирекции в министерството.

Вижте и

На срещата бяха изяснени процедурата и необходимите стъпки за съгласуване на проекта за паметник с прилежащия към него ландшафт в район „Слатина“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре