Сега четете
Варна няма да вдига цените на чадърите и шезлонгите

Варна няма да вдига цените на чадърите и шезлонгите

Концесионерите на варненските плажове няма да вдигат цените на плажните принадлежности. За чадър ще се плаща 5 лева, толкова ще струва и наемането на шезлонг. Цените в курортите край Варна ще бъдат в диапазона от 8 до 10 лв.

Въпреки прохладното време през май, подготовката на плажните ивици за летния сезон започна. След като пясъкът бъде изравнен с помощта на машини, той ще се почиства ежедневно.

„Подготовката започва за сезона. Обикновено около 24 май подготвяме плажовете за разкриване на местата, които са по-силно посещавани. Изключвам естествено курортните комплекси, където вече част от плажните ивици са подготвени“, каза Андрей Василев, представител на концесионера на плажната ивица във Варна и курорта “Св. св. Константин и Елена”.

Тази година инфлационният индекс, който определя концесионните такси, е повишен с 17%. С толкова се очаква да бъдат индексирани и концесионните и наемните вноски към държавата.

„Очакваме фиксиране на някакъв коефициент, с който да бъде нормално индексиран, защото в крайна сметка, ако тази година запазваме цените и не ги увеличаваме, то следващата година това ще се усети по джоба на туристите и на тези, които посещават плажа“, каза още Андрей Василев.

Свободната зона на плажа е 50 на сто. Варненци обаче споделиха, че на места платените чадъри и шезлонги заемат най-предпочитаната ивица близо до морето:

Вижте и

– Българските плажове са изключително чисти, изключително поддържани. Преди имаше възможност да си опънеш хавлия директно до морето, дори на първа линия, сега вече е невъзможно. Навсякъде има шезлонги и цените са много високи.

– Да се съкратят малко чадърите, нищо не липсва, всичко си имат. Само може би евентуално тоалетни, преносими. По-добре е от Гърция. Пясък, чистота, там повече камънаци има.

За този сезон възнагражденията на спасителите са повишени с 40%, но въпреки това проблемът с липсата на персонал в бранша остава.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре