Сега четете
„Обичам те, Айче, обичам те мами“: 15- годишно момиче почина, но спаси двама души, а дете ще гледа с очите й

„Обичам те, Айче, обичам те мами“: 15- годишно момиче почина, но спаси двама души, а дете ще гледа с очите й

Моля ви, без черни дрехи, без погребални венци и без черни и погребални мисли. След това ще пуснем бели балони в небето. Обичам те, Айче, обичам те мами! Ти си моята голяма любов. Винаги, винаги ще бъдем заедно, защото сме екип“, написа майката на момичето.

Родителите на 15-годишна ученичка, изпаднала в мозъчна смърт в реанимацията на най-голямата спешна болница у нас „Пирогов“, дариха органите й и спасиха няколко живота.

В Александровска болница вече са извършени две бъбречни трансплантации, като реципиентите са 28-годишен мъж от Момчилград и 71-годишна жена от Плевенско с хронична бъбречна недостатъчност. Двамата са избрани, тъй като са имали най-голям процент органна съвместимост с донора от общо 7 поканени за оценка от листата на чакащи.

Донорът е 15-годишната ученичка от София Даная, която страдаше от тромбоцитопения – състояние, при което броят на кръвните клетки, участващи в кръвосъсирването, е силно занижен. Преди седмица, след лек удар по главата и заради заболяването си, момичето получава кръвоизлив и оток на мозъка и е прието по спешност в „Пирогов“. Въпреки усилията на лекарите и извършената операция, Даная изпада в мозъчна смърт.

Родителите й обаче решават, въпреки огромната мъка, да дарят органите й и да спасят други болни.

Няма да използвам тъжни, черни и тягостни думи. Даная е прекалено светла за това. И в минало време няма пиша, защото нищо не е минало, а предстои.

Тази прекрасна, безумна, слънчева и добра енергия не може да се изпари. Невъзможно е!

Тя е чудо и дори сега прави чудеса, прави света по-добър. Няколко души получиха шанса да живеят, а едно 15 годишно дете ще вижда с нейните очи.

На 12.05.2023 (петък) в град София в катедрален храм Света Неделя от 11:00 часа ще се съберем, за да и покажем колко я обичаме и да и благодарим за всичко, което ни даде и на всичко, което ни научи.

Моля ви, без черни дрехи, без погребални венци и без черни и погребални мисли.

Вижте и

След това ще пуснем бели балони в небето.

Обичам те, Айче, обичам те мами! Ти си моята голяма любов. Винаги, винаги ще бъдем заедно, защото сме екип.

И това не е края! Не е!„, написа майката на момичето в социалната мрежа Facebook.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре