Сега четете
Поредната българска измама, копие на международна схема за продажба на фалшиви продукти за отслабване

Поредната българска измама, копие на международна схема за продажба на фалшиви продукти за отслабване

Измамната схема с фалшиви продукти за отслабване започва да навлиза във все по-активна фаза в България. Увеличава се броят на непоисканите съобщения, които се изпращат по имейл. Предупреждавам тези, които си правят труда да четат подобни имейли и решават, че могат да им се доверят и да пробват- това са лошо скалъпени и невежо написани измами, които само на повърхностно ниво може да изглеждат достоверно. Не съществуват хапчета, нито някога ще съществуват, които да ви помогнат да свалите килограми независимо от възрастта и завинаги. Достатъчно е да видите написана думата „завинаги“, за да може веднага да си направите извода, че някой лъже.

Ще разгледаме накратко българската измама с продукта SIRTFOOD DIET. След кратко разследване открих, че продажбената фуния на този продукт е копирана буквално, без да е вложено каквото и да е творчество и иновация, от италианската продажбена фуния на продукта INDIVA SYSTEM или от хърватската продажбена фуния на продукта REDUSLIM. И трите продукта са фалшиви и не съществува оригинал, който да има представяните в рекламата ефекти и ползи. Измисленият диетолог-ендокринолог от най-висока категория, препоръчващ продукта, в българската продажбена фуния е с името Мариана Жекова, в италианската продажбена фуния се казва Simona Giorgi, а в хърватската продажбена фуния- Kristina Milković. Снимката на трите жени е една и съща, като я срещнах и в един турски сайт.

Предполагам може да се намери и другаде, но не виждам смисъл да си губя времето с проследяването на първоизточника. Достатъчно е да кажа, че е фалшива, както и всички използвани в продажбените фунии снимки, графики и схеми. Снимките на доволните клиенти в трите фунии са абсолютно едни и същи (имената на хората са променени, но не и техните години). Не е ясно кой първоначално ги е използвал с цел измама, но първият „творец“ не се е справил много добре. Като оставим настрана факта, че никой от хората на снимките не е българин, въпреки че всички са с прикачени български имена, индивидите на снимките преди и след ефекта от хапчетата са напълно различни. Което лесно може да се установи. При единия мъж след отслабването внезапно се появява обилно окосмяване по гърдите и корема, както и се променя цвета на косата му. Една от двете жени, които са без глави на снимките и не могат да се видят техните лица, очевидно е получила удължаване на пръстите на ръцете след отслабването, а другата незнайно как си е намалила размера на ханша и въпреки че би трябвало да е на 52 години има крака и талия на 20-годишна.

Вторият мъж си е променил цвета на кожата, както и формата на лицето. Наистина тези хапчета правят чудеса. Най-вече за продавачите им, които печелят по 59 лв за една опаковка, като същевременно препоръчват „лечение“ между 29 и 45 дни, което означава, че клиентите им ще трябва доста да се поохарчат, тъй като една опаковка от 20 таблетки ще им стигне само за 10 дни. Тоест, ако някой иска да ползва „вълшебните“ хапчета само един месец, той ще трябва да даде 177 лв. на измамниците. Не е малко за невероятните усилия да копираш чужда реклама за друга измама, като просто смениш името на фалшивия продукт.

Рекламата на SIRTFOOD DIET „гарантира“, че ефектът от отслабването е „завинаги“. Подобна гаранция не съществува за нито един продукт или система в света от областта на диетологията и подобно твърдение е подсъдно. Както и твърдението, че се извършва лечение с хранителна добавка- това е нарушение на закона. Но кой държавен орган по-точно се занимава с подобни измами в областта на медицината и здравето и някой изобщо обърнал ли е внимание точно на тази измама?

Също така се твърди, че с две хапчета дневно клиентите ще отслабват с по 1 кг на ден. В хърватската и италианската продажбени фунии са още по-нагли- при техния продукт едно хапче на ден е достатъчно за отслабване. Затова се пригответе, ако тежите 90 кг, след три месеца ще сте се изпарили, тъй като постепенно ще намалявате с по 1 кг дневно, а ефектът от хапчетата продължавал дори след спиране на техния прием.

Част от другите лъжи, които са включени в рекламата, са:

– „потребителите в България пишат ежедневно мнения и коментари относно SIRTFOOD DIET в BG-Mamma и други уеб портали през 2023г. ЛЪЖА! Никой нищо не пише, още по-малко ежедневно.

– „Над 14 000 са наличните положителни мнения и коментари за SIRTFOOD DIET към 2023г.“ ЛЪЖА! Не намерих нито едно реално положително мнение.

– „Мненията и коментарите по онлайн форуми като този на BG-Mamma са положителни. В нито един от отзивите няма оплаквания от неприятни странични ефекти или противопоказания“. ЛЪЖА! В BG-Mamma няма нито един отзив за този продукт, затова няма как нулата отзиви да са положителни. Както и не може да има отзиви за оплаквания, при положение, че отзиви изобщо не съществуват.

– На едно място пише, че отслабвате заради листата от рукола, на друго, че се отслабва поради наличието на сиртуини. И двете не отговарят на истината.

– Пишат, че хапчетата се разграждат бързо в организма, а малко по-долу е обяснено как продуктът работи седем дена в седмицата по 24 часа. Лъжа! Очевидно за този продукт няма никакво значение дали се усвоява и кога става това. Как по-точно продължава да работи, след като вече не съществува в организма, тъй като е усвоен и метаболизиран. Нелепици след нелепици.

Вижте и

– Създателят на тези хапчета бил италианският професор д-р Никола Сорентино. Лъжа! Този професор по хранене от университета в град Павия е автор на водната диета, а не на тези измислени хапчета.

– „Хапчетата имат 93% ефикасност при хора от всички възрастови групи, доказани в редица клинични изпитания.“ Лъжа и пак Лъжа! Не са провеждани никакви подобни клинични изпитания, нито е възможно, който и да е продукт да има 93% ефикасност при всякакви възрастови групи. Първо, хората на различна възраст имат различни специфики и едни и същи препарати им влияят различно. И второ, голяма част от възрастовите групи изобщо няма да бъдат допуснати до подобни клинични изпитания.

– „Повечето диетолози и нутриционисти в България са съгласни, че SIRTFOOD DIET носи само ползи и положителни резултати за тялото.“ Лъжа! Диетолозите и нутриционистите в България изобщо не се запознати с тази измама и никой от тях не е твърдял, че тези хапчета носят каквито и да е резултати за тялото, камо ли положителни.

– „Редица известни диетолози и нутриционисти в България също споделят добри отзиви в bg-mamma за SIRTFOOD DIET.“ Лъжа! Както вече споменах, няма никакво мнение за тези хапчета в bg-mamma, още по-малко от диетолози и нутриционисти.

– Към края на рекламата е написано да не се доверяваме на множеството SIRTFOOD DIET измами с фалшификати, разпространявани в olx, emag или amazon, тъй като те нямали нищо общо с оригиналния продукт. При положение, че „оригиналният“ продукт няма нищо общо с истински продукт, нито с твърденията в рекламата си, мисля че няма нужда да се тревожим излишно точно за фалшификатите на фалшивия продукт.

Тъй като никой държавен орган най-вероятно няма да си свърши работата и да преустанови тези измами, ваша остава отговорността да не позволявате да ви мамят с подобни плиткоумни лъжи и да не си давате парите за несъществуващи фалшиви продукти.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре