Сега четете
Долф Лундгрен обяви, че се бори с рак

Долф Лундгрен обяви, че се бори с рак

През последната година новините към  Долф Лундгрен са свързани най-вече със създалата се драма с подготвяния филм за Драго.

Но това е обикновено, тъй като артистът не е от хората, които обичат да приказват кой знае какъв брой доста за персоналния си живот. Е, това се е трансформирало, тъй като в предаването In Depth With Graham Bensinger Лундгрен реши да показа, че от осем години се бори с рак, предаде lifestyle.bg.

Долф Лундгрен споделя, че през 2015 година лекари са отрили раков израстък в единия му бъбрек. Образуванието е било отстранено оперативно и в продължението на пет години всичко е било наред. В този интервал, несъмнено, артистът се е подлагал на скенер. Първо през шест месеца, а по-късно един път годишно.

Но през 2020 година обстановката се е влошила. Лундгрен споделя, че до момента в който е бил в родната си Швеция е получил киселинен рефлукс и незабавно се е подложил на ядрено-магнитен резонанс. Резултатите от него са посочили, че към зоната на първия израстък са се образували още няколко.

Последвала е интервенция, при която общо цели шест тумора са били отстранени от бъбрека на артиста. По-късно обаче нов израстък се е появил в черния дроб на Долф Лундгрен. Той обаче се е развил бързо и е станал прекомерно огромен, с цел да може да бъде отстранен.

Това е наложило подлагането му на терапия, страничните резултати от която не са били доста приятни. Въпреки всичко е траял да работи, като даже е взел участие в фотосите на “ Непобедимите 4 “ и Aquaman and the Lost Kingdom през 2021 година в Лондон.

По това време обаче е разговарял с лекарите си и те са го посъветвали да си даде отмора и да бъде повече със фамилията си. Долф Лундгрен даже твърди, че са му споделили, че му остават към две или три години живот. Но съгласно него лекарите са считали, че действително му остава по-малко.

“ Гледаш живота си и си казваш: Имах страховит живот. Имах страховит живот. Вече съм живял като пет живота в един с всичко, което съм направил. “

Актьорът твърди, че не се е чувствал зле поради себе си, а поради децата си и годеницата си, които ще страдат. И въпреки депресията да го наляга взема решение да потърси второ мнение. Тогава неговият онколог съумява да открие подобаващото лекуване, с което туморното образувание да стартира да се свива.

Лундгрен споделя, че проектът е скоро то да бъде извадено и се надява, че повече няма да има дейни формирания. Но цялото прекарване през последните осем години го е научила да прави оценка живота доста повече, написа People.

Долф е изключително добре образован и един от най-интелигентните в гилдията

Нека неговите мускули не ви заблуждават, защото той е обявен от мнозина в бранша за филмов гений. Актьор, сценарист, продуцент и режисьор, Долф Лундргрен е може би една от най-интелигентните екшън звезди.

Баща му Карл е инженер и член на Шведския парламент, а майка му Бригита е учителка.

Завършва гимназия с пълно отличие, а след това и инженерство във Вашингтонския държавен университет. Магистратурата си за инженер-химик получава от университета в Сидни. Бил е морски пехотинец в Шведската армия, след което получава стипендия „Фулбрайт“ за Техническия институт в Масачузетс.

Само две седмици по-късно се отказва от нея за да преследва филмовата си кариера. Когато става известен се появява слух, че коефициента му на интелигентност е 160. Самият Долф развенчава това, казвайки „Наистина като млад бях умен, но от тогава насам получих доста удари в главата...“.

Истински полиглот, който говори 6 езика

Въпреки ролите на руснак, които играе брилянтно, руския език не е сред онези, които Лундгрен владее. Разбира се той говори родния си шведски, който наравно с английския посочва като перфектни. Долф е добър с немския, освен това поназнайва и испански, френски и японски.

Шампион по карате

Да, той изобщо не симулира във филмите си. Долф започва да тренира на 10, а на 19 влиза в националния отбор по карате на Швеция. Става два пъти шампион в тежка категория за Европа за 1980 – 1981 и шампион по карате в същата категория в Австралия през 1982-ра.

Носил по два пистолета за да се пази от расисти

Докато учи в Сидни, Долф Лундгрен среща певицата Грейс Джоунс и двамата се влюбват. Малко след това се установяват в Ню Йорк, където на бъдещата звезда му се налага да ходи по улиците, въоръжен с два пистолета.

Вижте и

„По това време да носиш оръжие не бе легално. Аз изпитвах постоянен страх – от една страна да не ме проверят ченгетата, а от друга да не ме нападнат затова, че съм рус и имам чернокожа приятелка. Усещането не беше особено приятно“, спомня си Лундгрен.

Вкарал Силвестър Сталоун в болница докато снимат Роки

По време на снимките на една от сцените, Долф ударил толкова силно Слай в ребрата, че той получил възпаление на сърцето, което лекувал под лекарски грижи 9 дни.

Медиците сравнили получената травма като такава, която става след тежка автомобилна катастрофа. Шведът не случайно успял да се пребори с други 5 хиляди души за ролята на Иван Драго в 4-тата серия на „Роки“.

Участвал е на истинска Олимпиада

През 1994-та Долф изиграва ролята на златен медалист по модерен петобой, който се опитва да избяга от своя агресивен треньор. За да се подготви за филма той тренира заедно с националния отбор на САЩ, като без да го цели се превръща в негов лидер. Лундгрен е избран за мениджър на тима. Въпреки, че няма право да се състезава, актьора отива на Олимпийските игри в Атланта през 96-та като идеята била да промотира петобоя, сравнително западаща дисциплина.

Отказал роля в „Гладиатор“

По това време актьора бил във филмова „ваканция“ за да се посвети на отглеждането на своите деца. Тогава дошла и офертата от режисьора Ридли Скот, който искал да изправи Долф Лундгрен срещу Ръсел Кроу като непобедим гладиатор, който се завръща от пенсия. Предложението обаче не му се сторило достатъчно примамливо, за да го убеди да се върне на снимачната площадка. Голяма грешка по наша преценка…

И на финала една история, за респекта и страха, които всява широкоплещия швед. Една нощ, неизвестно кога, в дома му влязъл крадец. Той завързал съпругата на Долф и я заплашил с нож. Неволно обаче погледнал към една от семейните снимки на шкафа и съзрял на нея актьора. Давайки си сметка в чия къща е проникнал моментално си плюл на петите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре