Сега четете
Радостин Василев се е отказал от намерението си доброволно да даде имунитета си

Радостин Василев се е отказал от намерението си доброволно да даде имунитета си

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев се е отказал от намерението, което обяви на 20 април – доброволно да даде имунитета си. Вместо това временна комисия ще се заеме с казуса.

Прокуратурата поиска имунитета му, за да провери заплашвал ли е бившата депутатка от ИТН Христинка Иванова през юни 2022 г. Тошко Йорданов пусна запис от телефонен разговор между Иванова и Василев, в който депутатът предупреждава съпартийката си, че ще ѝ изпрати хора в Народното събрание, които да ѝ покажат как да напусне ИТН и да отиде в ПП.

„Нямам никакъв проблем да се откажа от имунитета си, но това ще го решим, когато дойде официалното становище и искане и се запозная с мотивите“, посочи Радостин Василев на 20 април в телевизионно интервю. Във Facebook пък написа: „Не ме е страх да се откажа от имунитета си“. Той определи искането на прокуратурата като опит да бъде „политически сплашен или да бъде ударена „Продължаваме промяната“.

Заявление за доброволен отказ от имунитет от страна на Василев обаче до момента липсва. В подобни случаи се създава временна комисия, която следва да излезе със становище, касаещо крайното решение на парламента по искането за отнемане на имунитета.

Вижте и

Председателят на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ е внесъл предложение за създаване на такава комисия, в която ще членуват 12 народни представители. Те трябва да изготвят доклад със становище. В мотивите се посочва, че Радостин Василев е уведомен с писмо за постъпилото искане, но до момента не е депозирал съгласие за продължаване на наказателното производство срещу него и не се е отказал от имунитета си.

Очаква се комисията да бъде създадена в четвъртък.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре