Сега четете
Йорданка Фандъкова: Разпоредих да се възстанови работата на светофарите през нощта на бул. “Сливница“

Йорданка Фандъкова: Разпоредих да се възстанови работата на светофарите през нощта на бул. “Сливница“

Независимо от всякакви правила и комисии, аз категорично разпоредих, да се възстанови работата на светофарите през нощта на бул. “Сливница”. Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверките на дейностите по почистване на реките, преминаващи през територията на София.

 

Искам да изкажа искрените си съболезнования на близките на загиналите в катастрофата на бул. „Сливница“, каза кметът във връзка с инцидента, в който загинаха двама пешеходци. Тя допълни, че е абсурдно да гледаме как децата ни умират по пътищата, и че истинският убиец е високата скорост. Булевардите са се превърнали в скоростни писти, посочи Фандъкова.

 

Чакам съответните процедури да минат и да се възстанови дейността на светофарите и по другите булеварди, каза още кметът и допълни, че постоянно се стараят да изграждат изкуствени неравности по пътищата.

 

Готови сме да закупим и дарим на КАТ допълнителни камери за засичане на скоростта, каза Фандъкова. Знаете, че две от трите камери, които се използват от КАТ и купихме ние, за съжаление са крайно недостатъчни.

 

По думите на кмета „Пътна полиция“ има достъп до системите за видоеонаблюдение на Столична община постоянно. Трябва да спре тази война по пътищата, нужна е война срещу високата скорост, призова кметът. Тя апелира за строг контрол, а всичко, което е необходимо от нас, го правим, обясни Фандъкова.

Вижте и

 

Има правила и закони, за които непрекъснато ни критикуват, че не ги спазваме, за да изграждаме още повече неравности и осветяване, каза кметът и допълни, че, за съжаление, няма неравност, която да спре летящ с висока скорост автомобил. Фандъкова посочи, че всичко, което посъветват експертите, Столична община ще изпълни и отново повтори, че е необходим строг контрол на скоростта. Кметът призова, първият законопроект, който парламентът разгледа, да е за движението по пътищата.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре