Сега четете
Нарушител на ЗДВП ДРИФТИ без ГТП!

Нарушител на ЗДВП ДРИФТИ без ГТП!

Чудовищно разкритие на Любословие.БГ:

МЕРЦЕДЕСЪТ КОЙТО ДРИФТИ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА НЕ Е МИНАЛ ДОРИ ГОДИШЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД! МВР? ПЪТНА ПОЛИЦИЯ?

Това показва проверка на медията ни.

Дрифт на жълтите павета в ден със смърт на пътя! МВР докога?

Припомняме:

Часове след като в България поредна тежка катастрофа отне живота на млади хора поредна наглост на пътя – при това на жълтите павете, точно пред сградата на БНБ.

ПРАКТИКАТА:

Цяла година без книжка и 3 000 лв. глоба за демонстративна маневра дрифт, траяла няколко минути – това наказание спечели шофьор на черен „Мерцедес“ СС8600АР от 2020 г. Санкцията е на Пътна полиция-Шумен, а Районният съд в града я потвърждава като правилна и законосъобразна.

 

Нарушението по Закона за движение по пътищата било извършено на 6 юни 2019 г. на паркинга на зала „Арена-Шумен“, където било пълно с коли и хора. Водачът С.Х. и спътникът му направили четири-пет обиколки, съпроведени със здраво натискане на газ и спирачка. Очевидец, който ги видял, подал сигнал на телефон 112 и обяснил, че се притеснява, че могат да изтърват колата върху хората. По това време полицаи били в района и чули характерното свистене на гуми при дрифт.

 

Те се отправили към мястото и стопирали нарушителя. Съставили му акт, че използва път за обществено ползване за други цели, различни от превоз на хора и товари, и застрашава паркирани коли и хората, които са край тях.

Вижте и

 

Водачът подписал акта без възражение, но след това обжалвал последвалото наказателно постановление пред съда. Магистрати пишат в решението си, че „подобно поведение застрашава живота и зравето на останалите участници в движението“ и се характеризира с висока степен на обществена опасност“.

 

Възприемат паркинга като път. Отхвърлят претенциите на защитата на С.Х., че нарушението е маловажно.

 

С.Х. може да обжалва решението пред Административен съд-Шумен.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре