Сега четете
Инцидентът с кортежа на Гешев е терористичен акт

Инцидентът с кортежа на Гешев е терористичен акт

Инцидентът с кортежа на Гешев е терористичен акт. Взривното устройство не е от най-мощните, но безспорно е предвидено за убийство. Джипът му вероятно е бил достатъчно защитен за това количество взрив. Това каза за „Твоят ден’ ген. Румен Миланов, бивш шеф на НСО.

„Въпросът е къде е поставено взривното устройство, какво представлява – дали е самоделно или пехотна мина. Това ще се види от експертизата. Следващият изключително важен върпсо е как е задействано – дали без или с наблюдение, чрез телефон, друго устройство или радиосигнал. Ако това е задействано на място, там трябва някой да наблюдава целия процес“, заяви Миланов.

По думите му по правило предварително се уточняват маршрутите на главния прокурор, но често има различни варианти, които се избират в последния момент. „Явно има информация за движението на главния прокурор и има предварителна подготовка. Иска се време за неговото инсталиране. Това е случай, при който емоциите в прокуратурата са по-значими от друг път“, смята той.

Според него е възможно целта да е била сплашване. „Главният прокурор е бил със семейството си, бил е с децата си. Един взрив е щял да предизвика стрес в децата му. Идва въпросът за една мащабна оперативно-издирвателна дейност, както и усилена охрана на НСО. Трябва да бъдем много внимателни с говоренето. В охранителната работа реагирай веднага, в оперативната – не бързай. Всяко изявление крие информация, която може да е полезна за извършителите“, подчерта генералът.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
1
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре