Сега четете
Легендарното Българско Розаво Масло,вече вписано по Женевския акт в Международния регистър на световната организация по интелектуална собственост

Легендарното Българско Розаво Масло,вече вписано по Женевския акт в Международния регистър на световната организация по интелектуална собственост

Българското розово масло беше вписано по Женевския акт в Международния регистър на световната организация по интелектуална собственост. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Георги Събев на конференция на тема „Географските означения за селскостопански и неселскостопански продукти-предизвикателства и промени“, организирана от Патентното ведомство в Международния ден на интелектуалната собственост. Събев се включи онлайн в събитието, преди участието си в заседанието на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) в Париж.

Аграрният заместник-министър уточни, че това е първият български селскостопански продукт, включен в този регистър.

„С вписването си българското розово масло ще има още по-добра видимост и защита. Надявам се скоро и други български продукти да намерят място там“, допълни Георги Събев.

Като много важен акцент заместник-аграрният министър изтъкна усилията на Министерството на земеделието в подкрепа на българските производители на храни и напитки с отличително качество и създаване на възможно най-добри условия за техните продукти на нашия и чужди пазари, включително и на тези с географски означения.

Вижте и

Той допълни още, че секторът на географските означения има огромен принос за икономиката на Европейския съюз, като годишните приходи от продажби на продукти с географски означения надвишава 75 млрд. евро, както и 15.5 % от общия износ на земеделски продукти и напитки.

Според него реформата на европейските схеми за качество на селскостопански стоки следва да създаде по-добри условия за позициониране на пазара на производителите на вина, спиртни напитки и други продукти с географски означения.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре