Сега четете
Софийският градски съд осъди на 20 години затвор Георги Семерджиев

Софийският градски съд осъди на 20 години затвор Георги Семерджиев

Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев за тежката катастрофа, станала през юли миналата година на бул. „Черни връх“ в София, при която загинаха две млади момичета, и го осъди на 20 години затвор при първоначално строг режим. Присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред Апелативен съд – София.

 

Тричленният съдебен състав, воден от съдия Стефан Милев, постанови едно общо наказание на Семерджиев. Той е признат за виновен и по петте обвинения, за които му е потърсена отговорност, сред които държане на наркотици, шофиране без валидно свидетелство за управление на МПС, шофиране с неистински регистрационни номера и след употреба на наркотици, както и за катастрофата.

 

Единият съдебен заседател е подписал присъдата с особено мнение, той е настоявал за по-високо наказание. Семерджиев е осъден да заплати на близките на загиналите момичета общо 700 хиляди лева, както и направените съдебни разноски.

 

След присъдата Семерджиев отказа коментар. Неговият адвокат Мирослав Христов заяви, че ще обжалва наказанието. Прокурорът по делото Чавдар Железчев заяви, че намира присъдата за справедлива, като посочи, че няма да протестира с искане за по-висока присъда. Според него не е имало основание Семерджиев да бъде съден за евентуален умисъл във връзка с катастрофата. Той обясни, че вследствие удара на колата на Семерджиев с таксито на кръстовището се е стигнало до завъртане на автомобила му и сблъсъка с двете пешеходки. По думите му подсъдимият не е целял с действията си резултата от инцидента. Според прокурора Семерджиев имал липса на критичност към извършените от него деяния, затова смята, че наказанието му е справедливо.

 

Днес по делото бяха изслушани пледоариите на прокуратурата и защитата. От държавното обвинение поискаха от съда 22 години и шест месеца затвор за Георги Семерджиев, като присъдата да се изпълнява при първоначално строг режим. Според прокурор Чавдар Железчев, събраните доказателства водят до извода, че Семерджиев е автор и на петте престъпления, за които е даден на съд.

 

Вижте и

Моля съдът да ме оправдае, не съм управлявал аз колата, каза в последната си дума Георги Семерджиев.

 

Няма нито едно пряко доказателство в насока кой е управлявал автомобила към момента на катастрофата и колко хора е имало в него, заяви в пледоарията си Мирослав Христов, адвокат на Семерджиев, като добави, че клиентът му е бил пасажер, а не шофьор на колата.

 

Пред медиите Христов коментира, че се виждат сенки около автомобила след катастрофата, като една от тях излиза от дясната страна на колата, като според прокуратурата това е Семерджиев. Защитникът добави, че е увещавал Семерджиев да каже кои са били другите хора в колата, но той е отказал. Клиентът му бил казал, че няма спомен от катастрофата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре