Сега четете
Ще обсъдим и приемем решение за временна забрана на храни от Украйна, заяви служебният премиер Гълъб Донев

Ще обсъдим и приемем решение за временна забрана на храни от Украйна, заяви служебният премиер Гълъб Донев

Днес ще обсъдим и приемем решение за временна забрана на храни от Украйна, с изключение на стоки, които преминават транзитно през територията на България и имат крайна дестинация други държави. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на днешното редовно правителствено заседание.

„Основната причина е, че през последната година, противно на замисъла за така наречените коридори на солидарността, значителни обеми храни останаха в страната и разстроиха основни производствено-търговски вериги. Ако тази тенденция се запази и дори се усили, което е напълно реално след въведените аналогични забрани от други държави, е възможно да се стигне до крайно тежки последици за българския бизнес“, обясни Донев.

„Като правителство, което работи и решава проблемите на българските граждани, ние не можем да допуснем това да се случи. Принудени сме да приемем тази национална мярка, тъй като отговорните европейски органи все още обмислят адекватен отговор на променените обстоятелства, до които доведоха коридорите на солидарността“, аргументира предложението служебният премиер.

Гълъб Донев посочи още, че страната ни разчита на това „Брюксел да чуе и разбере позициите“ на държавите членки България, Полша, Унгария и Словакия и да преосмисли позицията си.

Вижте и

„Нека не забравяме, че принципът на солидарност е еднакво приложим към всяка държава, която страда или търпи някакъв вид загуби. България остава солидарна с Украйна, но фалитите на българските селскостопански производители с нищо няма да допринесат за нейната кауза“, каза още министър-председателят.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре