Сега четете
Бойко Борисов: От това, което видях днес – „ПП-ДБ“ могат да си говорят само с ГЕРБ-СДС

Бойко Борисов: От това, което видях днес – „ПП-ДБ“ могат да си говорят само с ГЕРБ-СДС

От това, което видях днес – „Продължаваме промяната-Демократична България“ ( ПП-ДБ ) могат да си говорят само с ГЕРБ-СДС. Това коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ и депутат Бойко Борисов, след разговори с ПГ на „Възраждане“ в търсене на подкрепа за законодателни приоритети. Миналата седмица лидерът на ГЕРБ проведе поредица от такива срещи в Народното събрание с „Продължаваме промяната-Демократична България”, с ДПС,  с „БСП за България“, с „Има такъв народ“

На въпрос Борисов уточни, че лидерска среща между ГЕРБ и ПП-ДБ ще има, когато станат готови. Днес имаше много по-сериозна работа, да изберем председател на парламента и мисля, че с едно много голямо мнозинство беше избран, оттук нататък има работа, обясни Борисов. Той допълни, че следобед се събират работни групи по финанси и икономика. Нека използваме тези дни, лишени от чувството за величие всички, виждате какво се случи днес в парламента, каква все още омраза има особено между другите политически сили, призова той.  И добави, че при едно такова голямо мнозинство имат дни наред да работят по съдебната реформа, икономика, финанси, по Плана за възстановяване и устойчивост. Затова продължаваме търпеливо да действаме, увери лидерът на ГЕРБ. И добави, че механизъм за контрол на главния прокурор, което значи възможност да бъде разследван всеки, който заема този пост,, трябва да има за в бъдеще.

На въпрос от кого очаква подкрепа за първия мандат, подчерта, че трябва първо да се изчерпат всички опции между първите две големи политически сили. Винаги в света това носи най-голямо спокойствие, сигурност и до голяма степен дължина на съществуването на едно правителство, добави Бойко Борисов. По думите му фактът, че са се разбрали за ротационно председателство на три месеца, показва, че „всички на заден план в главите си имаме, че трябва да продължи дълго“.

Според него Румен Радев, който е президент на България, би трябвало да има интерес да има  редовно правителство, затова очаква добросъвестно, добронамерено държавният глава да се отнесе към този въпрос.

Със „ step by step“ лидерът на ГЕРБ отговори на въпрос какво предстои оттук нататък.

И днес от  ПП-ДБ потвърдиха от парламентарната трибуна,, че не става дума за коалиция с  ГЕРБ-СДС.

Вижте и

Ние твърдим същото, в същото време с всеки изминал ден и те, и ние, виждайки и отношението на другите партии в парламента, разбираме, че, ако намерим решение, това ще е най-стабилното и добро за България, отговори председателят на ГЕРБ. И те, и ние го виждаме, и днес, ако им гледахте физиономиите и техните, и нашите – това излъчваха, добави Борисов. Ако сме в предизборна ситуация, ще говорим по един начин, сега сме след избори, всяка партия е поела ангажимент към своите избиратели, но винаги е завършвала с обещание да работи за правителство, припомни той.

Борисов посочи, че при разговорите си с лидерите на парламентарните групи, които проведе, е търсил и конституционно мнозинство. Аз и за това се срещам и вече знам за какво мога да разчитам на „Възраждане“ – ясно, точно –  ако има закони които да бъдат добре подкрепени в дадени сфери, знам тяхното мнение, разясни той. Както и мнението на ДПС, на „Има такъв народ“, ПП-ДБ и на Корнелия Нинова, изброи  Борисов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре