Сега четете
Проклятието на DMX, 2 години от смъртта му

Проклятието на DMX, 2 години от смъртта му

На днешната дата на 50-годишна възраст в болница в нюйоркското предградие Уайт Плейн почина рапърът DMX. Той беше приет в болница след сърдечен удар и съмнения че причината е свръхдоза наркотици.

Животоподдържащи системи го поддържаха във вегетативно състояние, но след като уврежданията в мозъка не му позволиха да се задейства отново, скръбната вест се разнесе из света на хип хопа.

Каква е предисторията?

Преди време рапърът призна, че е бил в рехабилитационен център заради пристрастеност към дрога през 2019 г., след като излежа присъда във федерален затвор заради данъчни измами. Съд в Манхатън установи, че той е пропуснал да плати 1,7 милион долара данъци от 2000 до 2005 г., като е прехвърлял пари между сметки на свои мениджъри и съдружници.

Но проблемите на 50-годишният Ърл Симънс, както е истинското има на DMX, започват много, много отдавна.

В свое интервю с рапъра и активист Талиб Куели, DMX разкрива, че започва с употребата на наркотици, когато е 14-годишен, пише Mercury News. С дрогата го „запознава“ неговият тогава 30-годишен ментор в музиката, който му дава да пуши марихуана с крек.

„Този човек, този човек, този човек…, задавя се по време на интервюто си DMX, той ми даде най-хубавата част от живота ми – това е рапът, той ми беше като по-голям брат.“ Той го въвежда в света на наркотиците, което по думите на DMX e „най-голямото проклятие“ за него.

„Тогава не пушех цигари, нито трева, нищо… Но той подаваше тази цигара и аз я опитах. Тя ме изпълни. Едва после разбрах, че е била с крек. Защо би причинил това на едно дете? Той беше на 30 и знаеше, че се уча от него. Защо би сторил това на някого, когато знаеш, че ти подражава?“, споделя DMX.

Макар че до 14-годишна възраст не е опитвал марихуана и други наркотици, както твърди рапърът, той е имал трудно детство. В своята автобиографична книга „E. A. R. L.: The Autobiography of Dmx“ описва себе си като „жесток младеж“, който бяга от семейството си заради насилие и тормоз, и заживява на улицата и в общежития в Йонкърс.

Прякорът му DMX идва от съкращение на пълния му псевдоним Dark Man X.

Рапърът неколкократно е имал проблеми със закона.

През 1998 г. мениджърът му е прострелян в крака в Ню Джърси и тогава полицията прави обиск на дома му там и DMX е обвинен в незаконно притежание на наркотици и оръжие.

През 2013 г. го арестуват в Лос Анджелис за притежание на марихуана. Това е третият му арест за годината според LA Times.

Също през 2013 г. сайтът TMZ улавя DMX да тича гол в хотел в Детройт. Той не е арестуван и отговаря на медиите така „Imnotashamedofanythingigot“ (Не ме е срам от нищо, което имам).

Вижте и

Друга нестандартна идея на DMX е тази да стане пастор и да води свое собствено паство.

„Няма да бъда свещеник, но ще бъда пастор“, казва рапърът през 2012 г., когато дава интервю, докато се намира в затвора.

„Надявам се да стигна до някого, да мога да докосна хората и да ги приближа към Бог“, споделя тогава DMX и допълва, че има планове да издаде госпъл албум.

През 2020 г. се появи последният му албум „X Is Coming“.

Но като най-добър все още се слави първият му албум „It’s Dark And Hell Is Hot“ от 1996 г., както и следващият, издаден през 1998 година – „Flesh of My Flesh, Blood of My Blood“.

DMX има 15 деца. Най-малкото от тях – синът му Екзодъс, е от приятелката му Дезире Линдстром и е родено през 2016 г.

Децата на рапъра са от общо девет различни жени, включително и от бившата му съпруга Ташира Симънс, от която има четири. Двамата се ожениха през 1999 година и се разделиха през 2010, като останаха приятели въпреки многобройните изневери и извънбрачни деца на певеца.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре