Сега четете
Атанас Пеканов: Ще предложим бюджет, в който ще бъде разписано 12% увеличение на пенсиите

Атанас Пеканов: Ще предложим бюджет, в който ще бъде разписано 12% увеличение на пенсиите

Ще предложим бюджет, в който ще бъде разписано 12% увеличение на пенсиите, повишение на учителските заплати, заяви в предаването „Панорама“ по БНТ служебният вицепремиер по управление на европейските средства. „Трябва да продължи политиката по доходите, но не могат да продължат прекалено разточителните разходи на държавата – например по линия на някои помощи за бизнеса, когато не са таргетирани – там трябва да помагаме на най-уязвимите, към това трябва да се стремим“, каза той.

„Разходите през миналата година бяха повишени повече, отколкото беше нарастването на приходите, такива бяха заложените политики и това отваря някои проблеми за бюджета. Ще предложим такъв вариант, с който се надяваме, че ще ги затворим“, каза Атанас Пеканов.

„Съдебната реформа трябва да се случи – тя е на първо място условия по Плана за възстановяване и устойчивост, на второ място министър Крум Зарков и служебният кабинет подготвиха законопроектите, които изпълняват проектите по плана, каквито са и очакванията на европейските ни партньори“, заяви Атанас Пеканов.

Според него това ще подобри живота на българските граждани и ще ни помогне и за темата „Шенген“, като посочи, че по нея последната година много беше задвижено.

Вижте и

Дванадесет закона чакат за следващите траншове по Плана за възстановяване и устойчивост, припомни служебният вицепремиер. Той посочи, че инфлацията спада и се предприемат допълнителни мерки, за да продължи да спада.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре