Сега четете
Пианистът Андрей Гугнин свири за първи път у нас

Пианистът Андрей Гугнин свири за първи път у нас

Днес, 31 март, в навечерието на рождения ден на Сергей Рахманинов, симфоничният оркестър на БНР е подготвил програма, посветена на 150-годишнината на великия композитор, съобщават от БНР.

Събитието в зала „България“ ще започне с първото издание на рахманиновата партитура – фантазия за оркестър „Скалата“. Ще продължи с Рапсодия върху темата на Паганини за пиано и оркестър, и Симфонични танци, написан в края на живота на композитора.

Солист в концерта ще бъде руският пианист Андрей Гугнин, когото българската публика ще срещне за първи път, уточняват от БНР.

Пианистът Андрей Гугнин печели широко международно признание след победа в Международния клавирен конкурс в Сидни, Австралия (първа награда и четири специални награди, 2016), в международния конкурс „Джина Бахауер“ в Солт Лейк Сити, САЩ (златен медал и награда на публиката, 2014). Лауреат е и на международния конкурс „Лудвиг ван Бетховен“ във Виена, Австрия (2013) и на конкурса „С. Станчич“ в Загреб, Хърватия (2011). 

Вижте и

Pавършва Московската консерватория и следдипломна квалификация в класа на проф. Вера Горностаева. Концертирал е в повече от 30 страни. 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре