Сега четете
„Електрохолд Продажби“: Застраховка „ЕлектрозаЩИТа“ се сключва само по желание на клиента

„Електрохолд Продажби“: Застраховка „ЕлектрозаЩИТа“ се сключва само по желание на клиента

Застраховка „ЕлектрозаЩИТа“ е напълно доброволна имуществена застраховка, която се сключва само по желание на клиента. Тя не е обвързана с потреблението на електрическа енергия, но за удобство е дадена възможността месечната премия по застраховката да се заплаща заедно със сметката за ток на каса в платежните партньори на „Електрохолд Продажби“. Това коментираха от „Електрохолд Продажби“ във връзка с обявената информация, че омбудсманът Диана Ковачева е сезирала Комисията за финансов надзор (КФН) относно жалби на граждани срещу дружеството заради удържана месечна вноска от 2 лева по застраховка „ЕлектрозаЩИТа“ без тяхното знание и съгласие. От енергийното дружество припомнят, че още на 15 март и в съобщение до медиите на 27 март 2023 г. са обявили официално тази информация на сайта на „Електрохолд Продажби“.

 

„Електрохолд Продажби“ е инструктирала ясно всички свои платежни партньори в страната, че това е доброволна застраховка и че клиентите по никакъв начин не са задължени да я плащат, изтъкват от дружеството. „Електрохолд Продажби“ не носи и не може да носи никаква отговорност, ако при заплащане на месечна сметка за потребена електроенергия през каси на външни платежни партньори е начислена вноска по застраховката без знание и съгласие на клиента. Компанията отново напомня на всички свои външни платежни партньори, че това е доброволна застраховка, която се сключва само по желание на клиента.

 

Вижте и

„Електрохолд Продажби“ предлага на своите битови клиенти доброволната застраховка на битови електроуреди в качеството си на застрахователен посредник на „ЗД Евроинс“ АД, регистриран в националния регистър на КФН. С тази застраховка компанията подобрява услугата, която предоставя, защото „ЕлектрозаЩИТа“ покрива вреди на битови електроуреди вследствие на късо съединение, токов удар и индукция от електрически ток в електроразпределителната мрежа, в случай че настъпилите вреди не са по вина на електроразпределителното дружество, се посочва още в съобщението.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре