Сега четете
Ердоган: Турция е готова да съдейства за доставката на природен газ на Унгария

Ердоган: Турция е готова да съдейства за доставката на природен газ на Унгария

Турция е готова да съдейства на Унгария за доставката на природен газ по Трансанадолския газопровод (ТАНАП), заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

 

Ние (Турция), заедно с Азербайджан, сме готови да предоставим всички средства за подкрепа при доставката на природен газ за Унгария по ТАНАП, каза Ердоган снощи на съвместна пресконференция с гостуващия в Анкара унгарски президент Каталин Новак.

 

Турският президент изтъкна дългогодишните връзки между двете страни, като добави, че помощта, която Унгария е оказала на Турция след опустошителните земетресение през февруари, е доказателство за тези силни отношения.

 

По време на разговорите обсъдихме различни аспекти в отношенията между Турция и Унгария. Търговските, военните, икономическите и културните отношения, бяха включени в дневния ред на разговорите, каза Ердоган.

 

Президентите на Турция и Унгария потвърдиха общата си воля за по-нататъшно укрепване на връзките по между им въз основа на засилено стратегическо партньорство.

 

Ердоган посочи, че двете страни са се договорили да проведат шеста среща на Съвета за стратегическо сътрудничество на високо равнище в унгарската столица Будапеща през декември.

 

Ще отбележим 2024 г. като година на общата култура, заяви Ердоган.

 

Вижте и

Той посочи, че двустранният стокообмен е достигнал 3,5 млрд. долара през миналата година.

 

Обсъдихме стъпките, които трябва да бъдат предприети с цел постигане на общата ни цел за стокообмен в размер на 6 млрд. долара, каза Ердоган.

 

Той добави, че двамата с Новак са изтъкнали значението на развитието на сътрудничеството между съюзничките в НАТО в сферата на отбранителната промишленост.

 

Турският президент заяви също, че страната му очаква Унгария да продължи да подкрепя развитието на отношенията между Турция и ЕС.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре