Сега четете
От днес започват четири изложения за архтектура и стоителство

От днес започват четири изложения за архтектура и стоителство

Четири изложения започват днес в Интер експо център в София. Те ще продължат до 1 април. Архитектурно-строителна седмица за 23-и път обединява строителния бранш, новият формат Green Energy акцентира върху енергийната ефективност, АТЕСТ Експо обединява компаниите от сектора на едрогабаритната техника, а ЕКСПОМЕБЕЛ събира професионалистите и решенията при мебелите, интериора и дизайна, съобщиха от Интер експо център.

Официалното откриване на изложенията е предвидено за 13:30 ч., в зала Витоша. Поканени за участие в церемонията са министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, министърът на енергетиката Росен Христов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, министърът на земеделието Явор Гечев, ръководствата на браншови организации и други.

„Изложбеният капацитет на Интер експо център ще е изпълнен до краен предел“, коментират организаторите. Основен партньор на Архитектурно-строителната седмица и Green Energy е „Главболгарстрой Холдинг“.

На Архитектурно-строителната седмица ще бъдат предложени решения в направления „Довършителни дейности“, „Врати, прозорци и фасади“, „Дървени конструкции“, „Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство и оборудване“, „Сградна автоматизация“, ВиК.

ЕКСПОМЕБЕЛ се организира от Интер експо център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП). Това изложение е екосистема, съчетаваща внимание към детайла, индивидуално отношение към изложителите и правилно таргетиране на публиката, коментират организаторите. В изложението участват компании от България и чужбина за корпусни и тапицирани мебели, предложения за хотела, офиса и градината, подматрачни рамки, интериорен текстил и др.

Изложенията поставят като специален акцент съпътстващите събития. Сред тях са:

29 март

– конференция „Енергийна ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес. Възможности за финансиране“, организирана от Камарата на строителите в България;

– DIBLA DESIGN AWARDS 2022 – излъчване на „Дизайнер на годината“, с организатор – „Дибла“;

– панел „Звукоизолация и архитектурна акустика“, организиран от Българската асоциация за изолации в строителството;

– конференция „Предизвикателствата пред професионалното образование. Проблеми и възможности“, организирана от БКДМП;

30 март

– форум „Енергийноефективни и зелени иновации“, организиран от TLL Media и Интер Експо Център;

– конференция „Преди да ни разтърси земетресението“, организирана от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране;

Вижте и

31 март

– „Строителните отпадъци като ресурс“ – международна конференция, организирана от УАСГ, Интер експо център, „Главболгарстрой Холдинг“ и Центъра по компетентност „Clean&Circle“;

1 април

– дискусия „Енергийно ефективно обновяване на многофамилни жилищни сгради“, организирана от Renovate Bulgaria;

– Образователно-книжна борса през всички изложбени дни.

Предстои първото издание на Green Energy

Заедно с Архитектурно-строителната седмица стартира и Green Energy – новият формат на енергийната ефективност, рециклирането и възобновяемата енергия. „Двете изложения са тясно свързани. Те дават възможност за пряк контакт между цялата верига от дейности и бизнеси, обвързани с енергийната ефективност“, коментират организаторите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре