Сега четете
МВР ще поеме охраната на всички изборни секции още от събота, съобщи вицепремиерът Иван Демерджиев

МВР ще поеме охраната на всички изборни секции още от събота, съобщи вицепремиерът Иван Демерджиев

Министерството на вътрешните работи (МВР) ще поеме охрана на всички изборни секции още от събота, съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният вицепремиер по обществения ред и сигурност, и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той каза, че охраната ще бъде непрекъсната до приключване на изборния процес, така че няма как по време на изборите, дори да постъпят сигнали за взривни устройства, да бъдат поставени такива. Ще бъде направена физическа проверка на всяка една изборна секция още в събота и ще поемем секциите под охрана, така че не е възможно да се прекъсне изборния процес, отбеляза Демерджиев. Той призова хората спокойно да упражнят правото си на глас. Всеки гражданин може да гласува без притеснение. Няма как след поемането под охрана на секциите, в тях да се постави взривно устройство, заяви вицепремиерът.

В отговор на въпрос за произхода на сигналите за бомби в училища в страната от последните дни, Иван Демерджиев каза, че е споделил насоките на разследване на службите, с които работи МВР, но не е замесвал руската държава по никакъв начин. Говорим за хакери и тяхната връзка с една или друга държава. Пълна информация ще се даде, когато приключи разследването, което в момента тече, каза министърът. „Ако някой смята, че съм визирал руската държава, не съм визирал руската държава“, заяви Демерджиев. Той съобщи, че разследването е много напреднало и скоро ще има категорични данни откъде идват тези заплахи. Министърът каза, че такава информация може да има до часове и тя ще бъде изнесена пред медиите. Службите за сигурност следят тези процеси и няма никакво основание за притеснение. Ще направим всичко възможно да няма основания за притеснение, независимо от постъпващите заплахи, подчерта Иван Демерджиев. По думите му целта на процедурата, която се разработва, е тези заплахи да не създават излишни неудобства за гражданите и за учрежденията.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре