Сега четете
Гълъб Донев: Служебното правителство положи огромни усилия, за да бъдат изборите свободни, честни и добре организирани

Гълъб Донев: Служебното правителство положи огромни усилия, за да бъдат изборите свободни, честни и добре организирани

Служебното правителство положи огромни усилия, за да бъдат предстоящите избори свободни, честни и добре организирани, въпреки неяснотите и слабостите на бързо гласуваните от предишния парламент промени в изборното законодателство. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание.

„Умората от честите избори през последните няколко години не променя важния факт, че да гласуваш е израз на основно политическо право. Независимо с какво се опитват да ви сплашват – с машините, с видеонаблюдението, бомбените заплахи по имейл, не е страшно да се гласува. Страшно ще е да пропуснем възможността да излъчим достойни хора, които да ни представляват. Предстоят важни управленски решения, които няма накъде повече да се отлагат във времето. Разбирам хората, които се чувстват подведени, огорчени и обезверени. Те вероятно ще бъдат мотивирани в избора си от негативни емоции. Добре знаем, че когато преобладава ефектът на емоциите, обикновено се стига до дефект на избора. За това е нужно да вземе връх разумът. По-добре е пет пъти да обмислим преди да избираме, вместо пет пъти да избираме без резултат“, обърна се Донев към гражданите по повод на предстоящия вот на 2 април.

Премиерът призова гласоподавателите добре да помислят кой искат да ги представлява в следващото 49-то Народно събрание, на когото ще делегират решението за управлението на страната.

„Тези, които не гласуват, също избират. Когато не гласувате, отново участвате във формирането на крайния резултат. Не продавайте гласа си и не се отнасяйте с безразличие към явлението „купен вот“. Това е предизвестена кражба. Политиците, които купуват гласа ви днес, утре ще откраднат от правото ви на по-добър живот“, каза още Донев.

Вижте и

„Вотът за парламент не е хазартна игра. Нямаме по-важно занимание тази неделя от прякото участие в поредните парламентарни избори“, добави още служебният министър-председател.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре