Сега четете
Летище София изгражда изцяло нова система за багаж

Летище София изгражда изцяло нова система за багаж

Договор за изцяло нова система за обработка на багажа (BHS) подписаха през миналата седмица изпълнителният директор на Летище София Хесус Кабайеро и главният изпълнителен директор на френския консорциум Alstef Group Никола Бретон. Това съобщиха от пресцентъра на столичното летище. Договорът на стойност над 20 млн. лв. и включва доставка, инсталиране и поддръжка на системата за управление на багажа на пътниците.

Внедряването на системата е голяма стъпка в усъвършенстването на обслужването на пътници и полети при гарантирано ниво на сигурност и надеждност на операциите. Съществуващата BHS е зависима от една остаряла машина, докато новата разполага с четири с общо тегло седем тона и капацитет до 2400 багажа на час. Това ще позволи сигурната обработка на милиони чекирани багажи годишно.

Системата транспортира регистрирания багаж от зоната за регистрация за полет през четири нива на сигурност и поддържа тройно резервиране на системите. По този начин се гарантира най-високо ниво на надеждност и ефективност в обслужването на багажите. Новата BHS позволява както пълно самообслужване (т. нар. self-bag drop) при предварителна регистрация за полет, така и асистирано обслужване.

„Системата за управление на багажа е от ключово значение за функционирането на летището. Придобиваме авангардно технологично решение, което ще ни направи по-бързи и по-ефективни в полза на милионите ни пътници. Проектът е част от цялостната трансформация на летището, за която инвестираме над 150 млн. лв. до края на 2025 г.“, заяви Хесус Кабайеро при подписването на договора.

„За Alstef Group е удоволствие да си партнира с летище София при избора и внедряването на системата за обработка на багаж. По този начин подкрепяме стремежа на летището да осигури по-ефективно обслужване и по-приятно изживяване на своите пътници“, каза Никола Бретон.

Вижте и

С въвеждането в експлоатация на новия BHS Терминал 2 ще може да обслужва значително по-голям брой пътници. Внедряването на системата е част от плана за развитие на летището, който ще позволи на Терминал 2 да поеме целия трафик от почти 70-годишната сграда на Терминал 1.

Общият брой на обслужените пътници на столичното летище през февруари е достигнал 495 214, съобщиха преди дни от аеропорта. Борят на излетелите и кацнали самолети на Летище София през втория месец на годината достига 4011, което е спад от близо 6% спрямо данните преди пандемията.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре