Сега четете
Кръгла маса „Образованието – ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество“

Кръгла маса „Образованието – ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество“

Кръгла маса „Образованието – ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество“ ще се състои в София. Форумът е под под патронажа на президента Румен Радев, посочват от прессекретариата на държавния глава.

 

Във форума ще участват държавният глава, министърът на образованието и науката в служебното правителство проф. Сашо Пенов, историци, университетски и училищни преподаватели, представители на Министерството на образованието и науката, както и на синдикални организации в сферата на образованието. Водещ и модератор на кръглата маса ще бъде проф. Иван Илчев.

 

Преди дни се проведе втората национална конференция „Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки“. По време на форума бяха представени нестандартни подходи, обсъждат се алтернативни канали на комуникация, нови техники за преподаване в интерактивна учебна среда.

Вижте и

 

Важността на образованието отбеляза президентът Румен Радев през миналия месец по време на церемонията по връчване на националния приз „Студент на годината“. По думите му образованието и науката са ключът към устойчивото развитие на всяко общество. „В науката трудно можеш да бъдеш заблуден, както и трудно да заблудиш, защото, освен младежки ентусиазъм, науката трябва да се опира на ясен модел с правила, ориентирани към конкретни резултати“, обясни държавният глава. Президентът цитира и нобелист, който на въпрос от какво се страхува най-много е отговорил – в бъдеще Google да не се превърне в универсално мерило за истина. „Университетите са противоотрова на тези заблуди“, каза тогава държавният глава.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре