Сега четете
Водещата версия за имейлите със заплахи за взривни устройства в училища е, че става въпрос за хибридни атаки, свързани с Русия, според Иван Демерджиев

Водещата версия за имейлите със заплахи за взривни устройства в училища е, че става въпрос за хибридни атаки, свързани с Русия, според Иван Демерджиев

Водещата версия за имейлите със заплахи за взривни устройства в училища е, че става въпрос за хибридни атаки, свързани с Русия. Това каза пред журналисти в Малко Търново служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Това, което се случва с нас, се случва и с много европейски страни в момента, посочи министърът. Източниците на атака са едни и същи, подходите на атака са едни и същи, добави той.

Сигнализирали сме партньорските служби в САЩ и Великобритания, където се установява, че са регистрирани имейлите и телефоните, от които идват заплахите, каза още Демерджиев.

Той добави, че днес ще свика междуведомствена работна група, която да прегледа протокола за действие при получаване на сигнал за взривно устройство, за да може да се анализират потенциалните опасности, преди да се пристъпи към евакуация на училище, летище или други обекти от инфраструктурата.

Вижте и

Иван Демерджиев добави, че до дни ще има промяната в протокола, за да може по-лесно да се преценява кога има реална заплаха.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре