Сега четете
Разкрита е организирана престъпна група, занимаваща се с прoизвoдство и разпространение на наркотици

Разкрита е организирана престъпна група, занимаваща се с прoизвoдство и разпространение на наркотици

Разкрита е организирана престъпна група, занимаваща се с прoизвoдство и разпространение на наркотици.
Задържани са участниците в престъпната група. На 7 лица са повдигнати обвинения.
При мащабна реализация по линия „Наркотици“ на територията на Нова Загора е разкрита специално изградена, високотехнологична лаборатория за отглеждане на канабис. Информация по случая бе дадена днес на брифинг от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоро, главен комисар Атанас Илков директор на Главна дирекция „Национална полиция“, директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов, окръжния прокурор на Сливен Веселин Гангалов и Агенция „Митници“ -Бургас. Благодарение на изключителното добрата работа на оперативните структури на ОДМВР Сливен е разкрита една от най-големите лаборатория за отглеждане на канабис в страната. Това е високотехнологично съоръжение с голямо вложените, каза главния комисар Петър Тодоров. В резултат на проведените процесуални действия са установени членовете на престъпната група. Те са задържани при специализирана операция под надзора на Окръжна прокуратура Сливен на 26 март на място в лабораторията, която е изградена под земята в селскостопанска база, в землището на нивозагирското село Асеновец. В 8 специално изградени помещения с площ около 600 кв.м. са намерени различни по брой и стадий на развитие насаждения от канабис. Общият брой на растенията е около 2000. Иззети са и 50 кг. суха листна маса. Всяко помещение е оборудвано със специална система за влажност, температура, вентилация, както и обособено помещение за сушене. Намерени са парични средства в размер на 38 000 лева.
При последвалите действия в жилищата на задържаните, в различни градове в страната, са иззети пари, компютърна техника и други вещи и предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.
По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Сливен. На седем лица са повдигнати обвинения. Задържани са за 72 часа.
Източник Радио 999
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре