Сега четете
Бивш шеф на КАТ: Шофьорите, превозващи мигранти, станаха нагли

Бивш шеф на КАТ: Шофьорите, превозващи мигранти, станаха нагли

Кадър Нова Тв

„Любословие“ следи какво се случва с борбата на държава срещу мигрантите у нас.

Ескалация на мигрантските гонки и акции с мигранти. Тази седмица лавинообразно нарастваха случаите, в началото на седмицата имаше загинал и 13 ранени край Алдомировци, 25 край Симеоновград бяха хванати без документи, 41 задържани на адрес в София, осем хванаха в края на работната седмица, влизали са в София с кола, има и две деца. Неспирането на полицейски патрули вече е традиция, а на съд влизат трима сирийци в делото за смъртта на двамата полицаи край Бургас.

Темата в предаването „На фокус“ по НОВА коментира бившият шеф на КАТ – София Тенчо Тенев. „Статистиката е плашеща. В охраната на границата липсват качествени хора. Лошият кадрови ресурс е причината за ситуацията с мигрантите. Липсва наличен състав, подготовката е лоша, патрулиращите автомобили са стари, инфраструктурата е лоша или липсва“, допълни Тенев.

Вижте и

По негови думи България може да се справи със собствени сили. Той е на мнение, че е необходимо правилно да се разпределят средствата от ЕС за охрана на държавната граница. „Бих върнал професионалистите на работа там, където бяха преди. Няма ги вече тези хора, които работеха дълги години и спираха мигрантския натиск. Сега всички бази, в които се намират мигранти, са пълни и препълнени“, уточни Тенев. „Шофьорите, които превозват мигрантите, станаха много нагли“, смята той, пише novini.bg.

Тенчо Тенев коментира и катастрофите в страната. „От 27 европейски държави България е на 26 място с най-много загинали на 1 млн. население в ПТП“, каза той. „България е на първо място в Европа, заедно с Австрия по брой загинали шофьори на скоростни пътища, които не са магистрали“, допълни Тенев. „Най-малко имаме загинали на магистрали, повече на градските пътища“, допълни той. По негови думи пътният контрол на полицията е малък. Най-много убити в ПТП са мъже между 18 – 24 годишна възраст, допълни експертът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре