Сега четете
Дмитрий Медведев призова руските депутати да приемат закон, с който да се забрани на субектите, определени за „чуждестранни агенти

Дмитрий Медведев призова руските депутати да приемат закон, с който да се забрани на субектите, определени за „чуждестранни агенти

Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова руските депутати да приемат закон, с който да се забрани на субектите, определени за „чуждестранни агенти“, да изкарват пари в Русия, предаде ДПА.

Медведев, който е и бивш премиер, упражнява голямо влияние като заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия. Той направи това изявление днес пред руски медии.

Руският закон за „чуждестранните агенти“ е насочен към хора, медии и неправителствени организации в Русия, които не се придържат към линията на правителството.

По-рано този месец Русия добави организацията Световен фонд за дивата природа към списъка с „чуждестранни агенти“.

Призивът на Медведев означава, наред с други неща, професионална забрана и забрана за издаване на публикациите, написани от критиците на Кремъл, в Русия.

С това той визира руския писател Борис Акунин, „който напусна, проклинайки страната, специалната военна операция и въоръжените сили“, но книгите му все още могат да бъдат закупени в Русия.

Вижте и

За да бъде обявен някой за „чуждестранен агент“, властите не е необходимо да доказват, че човекът е получавал пари от чужбина. Достатъчно е просто да се твърди, че той е под „чуждо влияние“.

В черния списък на руското правосъдно министерство в момента са включени над 160 организации и повече от 250 души.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре