Сега четете
Наградите ИКАР 2023 ще бъдат връчени в Свeтовния ден на театъра 27 март

Наградите ИКАР 2023 ще бъдат връчени в Свeтовния ден на театъра 27 март

За поредна година в Световния ден на театъра – 27 март, Съюзът на артистите в България ще връчи Националните награди за сценични изкуства ИКАР. По традиция церемонията ще се проведе в Народния театър от 19:00 часа.

Водещ на събитието тази година ще бъде актьорът Филип Аврамов, познат на зрителите с многобройните си роли в театъра и киното. Специална изненада за публиката ще поднесат музикантите от група Cinga manga funk, чиито песни са въздействаща комбинация от джаз, фънк, прогресивен рок и ромски фолклор. В официалната церемония ще участват още и Жената каучук – Сирма Добрева и трупа Канетикс.

Церемонията ще се излъчи пряко от 19:00 часа по БНТ 2 и на запис на 28 март от 22:00 часа по БНТ 1. Всички зрители могат да си закупят и билет за събитието от касите на Народния театър, като сумата от продадените пропуски постъпва 100% в Здравния фонд на САБ.

Мотото на XVIII-ото издание на Софийския театрален салон е „Избери театъра“ – избор, който се оказва толкова лесен и правилен в години, изпълнени с несигурност и предизвикателства. Тазгодишната визия на плаката показва този избор. Театърът е олицетворен чрез архивна снимка на актьорите Ружа Делчева и Апостол Карамитев от спектакъла на Народния театър „Херцогинята на Падуа“ от Оскар Уайлд, постановка Филип Филипов, сезон 1957-1958 г.

Върху изображението все още седят следите от „разкъсани“ рекламни и политически съобщения и плакати, с които е пренаситено днешното обществото.

Затова тази година Наградите ИКАР призовават всички да направят своя избор и да се доверят на театъра, защото той е символ на човешката.

Събитието е част от XVIII-ото издание на Софийския театрален салон, от Календара на културните събития на Столичната община и от Националния културен календар и се реализира с подкрепата на Столичната Община и Министерството на културата.

Вижте и

С подкрепата на проф. дтн. инж. Цоло Вутов и благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН, Първа инвестиционна банка, Филип Морис – България, NESCAFÉ® Dolce Gusto и Фабрика „Ден и нощ“ – Качествени продукти с марка „Боровец“.

Провеждането на част от събитията от Софийския театрален салон се реализира с подкрепата на Националния фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант“ – 2022 г., Народен театър „Иван Вазов“, Столичен куклен театър, Vivacom Art Hall Oborishte 5, АКТ-УНИМА България, Nоuhau Salon, Hill Clinic, Издателство „Orange Books“, Тандем, Brestovitsa Winery, Dewar“s, Vodka Nemiroff, бира „Стара София“, MSM.

Медийни партньори са Българската национална телевизия, БТА, БГ Радио, artSofia, Въпреки.com, Артакция, Dir.bg, Impressio.bg, Списание „КуклАрт“, Art Portal News.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре