Сега четете
Започва изграждането на булевард „Филип Кутев“, който ще свързва булевардите „Черни връх“ и „Симеоновско шосе

Започва изграждането на булевард „Филип Кутев“, който ще свързва булевардите „Черни връх“ и „Симеоновско шосе

До месец ще започне изграждането на булевард „Филип Кутев“, който ще свързва булевардите „Черни връх“ и „Симеоновско шосе“ – обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка на ремонта на участъка между ул. „Атанас Дуков“ и ул. „Сребърна“

По думите на Фандъкова разширяването и изграждането на бул. „Филип Кутев“ е един от най-важните обекти за града след метрото и бул. „Тодор Каблешков“, защото това е част от третия градски ринг в най-важната отсечка.

Северното платно от изграждащия се бул. „Филип Кутев“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“ вече е пуснато за движение, а до събота трябва да приключи и полагането на последния пласт асфалт. Ще продължи засаждането на дървета около бъдещия булевард, уточни още кметът.

Очакваме това лято да започне работа и по южното платно на новия булевард, каза още Фандъкова, цитирана от БТА. Тя допълни, че в момента движението в ремонтирания участък се извършва в общо четири ленти, а след завършването на булеварда лентите ще бъдат по три в посока.

Вижте и

В ход е издаването на разрешително за строежа на новия бул. „Филип Кутев“. Той ще започне лятото, защото чакаме придобиването на един имот, който е на Софийския университет, каза столичният кмет.Стойността на отсечката е 6 млн. лева, като това включва корекция на участъка от река Драгалевска, както и подземната инфраструктура, посочи още Фандъкова.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре