Сега четете
Дмитрий Медведев: Съединените щати са конкурент на Руската федерация, а вече и неин враг

Дмитрий Медведев: Съединените щати са конкурент на Руската федерация, а вече и неин враг

Съединените щати са конкурент на Руската федерация, а вече и неин враг. САЩ се опитват да причинят максимална вреда на Русия, по възможност да я разделят на части и „колкото може по-силно да зарибят Европа, та да не шават там много-много“. Това заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност и бивш президент на страната Дмитрий Медведев в интервю за руски медии, включително ТАСС и социалната мрежа ВКонтакте, предаде държавната новинарска агенция.

Европейските лидери, по думите на Медведев, „не са способни да вземат решения в полза на европейците“, а ги вземат „било в полза на дадени политически групировки, които си съперничат, било в полза на американците“.

Русия има предимство в сферата на стратегическите ядрени оръжия и „слава богу“ – иначе „със сигурност биха я разкъсали на парчета“, каза той.

Виновниците за взривяването на газопроводите „Северен поток“ ще останат безнаказани, а „в крайна сметка основният изгодополучател са Съединените американски щати“. По-рано САЩ не можеха да конкурират доставките на руски газ в Европа по тръбопроводи, а сега европейците нямат алтернатива освен американския втечнен природен газ, заяви Медведев.

Русия трябва да конструира пълноценна линия ударни дронове, но вече притежава „няколко модела“, произвеждани серийно, и до месеци те ще започнат да летят, увери руският държавник.

Макар изоставала през последните години в тази област, федерацията произвежда вече „нормални“ разузнавателни безпилотници и дронове камикадзе с „великолепно качество“, по-специално в заводите на концерн „Калашников“, уточни той.

Вижте и

Американските ракетни системи за залпов огън „Хаймарс“, доставяни на Киев, според него са „достойни оръжия“, но Русия притежава „не по-лоши, със същата и по-добра точност“ и далекобойност.

Руските танкове Т-90М „Прорив“ („Пробив“) са най-добрите в света – те надминават по тактико-технически характеристики западните „Леопард“, „Чалънджър“ и „Ейбрамс“, добави Дмитрий Медведев в отговор на въпрос на ТАСС.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре