Сега четете
Кабинетът се очаква да обсъди и гласува днес промени в Наредбата за командировките

Кабинетът се очаква да обсъди и гласува днес промени в Наредбата за командировките

Кабинетът се очаква да обсъди и гласува днес промени в Наредбата за командировките в страната на редовното правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Вносител на предложението е служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров. Част от предлаганите промени предвиждат удвояване на средствата за служителите, командировани в страната. Когато командировката на служителя е с нощувка, сумата ще нарасне от 20 на 40 лева на ден, а когато е еднодневна – от 10 на 20 лева. Заповедта за командироване да се издава по електронен път, както и по-прецизно отчитане на разходите при ползване на личен автомобил, също са залегнали в проекта за нова наредба.

Промените бяха обсъдени на вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, където получиха принципна подкрепа от социалните партньори. След заседанието на съвета председателят му Лазар Лазаров обяви, че заедно с Наредбата за командировките в страната, на правителственото заседание ще се дискутират и промените в Наредбата за командировките и специализациите в чужбина. Те обаче не са част от дневния ред на заседанието на кабинета, оповестен от правителствената информационна служба.

На правителственото заседание ще бъде обсъден още проект на Закона за изменение и допълнение на Закона за електронното управление, както и приемането на План за действие до 2024 г. към Стратегическата рамка за развитие на образованието, обучението и ученето в България (2021 – 2030).

Вижте и

Началото на заседанието е в 10:00 часа.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре