Сега четете
Илияна Йотова: Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания от страна на партиите

Илияна Йотова: Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания от страна на партиите

Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания от страна на партиите. Вместо разговори за бъдещо правителство и възможности да се намерят пресечни точки между различните политически формации, отново продължиха персоналните конфликти, квалификации и обиди в предизборната кампания, коментира във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ една национална парламентарна кампания в парламентарна република трябва да се прави за решаване на проблемите, които интересуват хората. А те са свързани с инфлацията, с цените на горивата, със съдбата на българския бизнес, посочи вицепрезидентът.

Илияна Йотова коментира Доклада на държавния департамент на САЩ за България. По думите ѝ в него са включени заключения на Българския хелзински комитет, на други правозащитни организации, включително и конкретни казуси, които българският омбудсман е повдигал, затова в него няма нищо изненадващо. „Призовавам да прекратим тази практика, която започна още с прословутите доклади на Европейската комисия по механизма за наблюдение и да чакаме някой отвън да ни каже кривиците, които безкрайно добре познаваме и знаем самите ние, за да имаме волята да ги решаваме“, каза вицепрезидентът.

На журналистически въпрос относно изпращането на военна помощ за Украйна, Илияна Йотова отговори, че вече втори ден се очаква позицията на тези партии, които искат да получат доверието на хората. Нека те се определят по отношение на самата война в Украйна и за изпращането на нови оръжия от страна на България, каза тя и припомни, че позицията на Министерството на отбраната, изразена на Съвета за отбрана, който тече в Брюксел, и на българския президент е за стриктно спазване на позицията на Народното събрание, че ще помагаме с всичко онова, на което сме способни.

Вижте и

Във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в тържествата, посветени на празника на града – 22 март.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре