Сега четете
България спечели Балканиадата по снежен волейбол

България спечели Балканиадата по снежен волейбол

Историческа титла за България на спортната сцена. Националният ни отбор спечели първата по рода си Балканиада по снежен волейбол.

Точка, равносилна на титла. И турнир като никой друг. Шампионите от първата по рода си Балканиада по снежен волейбол – Георги Фисински и Никола Лазаров, споделят, че се вълнуват от победата и все още не осъзнават, че това се е случило.

Състезанието е проведено под връх Перелик в Родопите. Мачът срещу Румъния се решава в тайбрек, а залогът е титлата на полуострова.

Георги и Никола са състезатели на волейболен клуб „Родопа Смолян”. Крачката към играта на сняг правят от любопитство. Никола Лазаров коментира, че в началото всичко е започнало като забава, но тя бързо се превърнала в ангажимент към родината, въпреки нетипичните за състезателите снежни условия.

Вижте и

„Участниците могат да играят с ръкавици, с шапки, но задължително с бутонки. Футболните бутонки се оказаха най-подходящи. Първата година имахме инциденти, защото състезателите не знаеха какво да правят, но вече е ясно как да играят”, каза Тодор Стоянов, технически супервайзор по снежен волейбол. Стоянов е сред хората, които полагат основите на снежния волейбол в България. Той споделя, че му е отнело три години да намери подходяща локация. Така стигнал до връх Перелик.

Спортът съществува от едва няколко години. На полето участват трима състезатели. Мачът се играе до два спечелени гейма. А амбициите на България са големи. Според Стоянов
качество на българския волейбол, когато се принесе в снежния му вариант, дава много добри резултати.Никола Лазаров и Георги Фисински споделят, че формулата на успеха е търпението, а приятелството им извън игрището помага да са добър колектив.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре