Сега четете
Близо 150 нарушения, свързани с неизползване на обезопасителни колани в превозни средства

Близо 150 нарушения, свързани с неизползване на обезопасителни колани в превозни средства

Близо 150 нарушения, свързани с неизползване на обезопасителни колани в превозни средства, са установени по време на специализирана полицейска операция в област Стара Загора, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Акцията е проведена в периода 17-19 март. По време на нея са проверявани питейни и увеселителни заведения, игрални зали, градски паркове. Следено е за спазване на обществения ред в малки населени места и на Закона за движение по пътищата.

Проверени са 3878 моторни превозни средства и 5862 души. Съставени са 1102 фиша и 300 акта за установени административни нарушения (АУАН).

Установени са осем водачи, шофирали след употреба на алкохол – четирима от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, толкова са и шофьорите с отчетен алкохол в кръвта над 1,2 на 1000. Заловени са и двама водачи, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества или техните аналози. Констатирани са 2726 нарушения на скоростните режими, както и 10 неправоспособни шофьори.

Вижте и

По време на проверките са съставени два АУАН на родители на непълнолетни лица, които са се намирали в заведения след 22:00 часа.

Както БТА писа, един човек е загинал, а 15 души са ранени в 10 тежки пътни произшествия през изминалото денонощие. От началото на месеца тежките инциденти на пътя са общо 298. Загиналите са 24, други 407 души са пострадали.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре