Сега четете
Си Цзинпин: Руският народ ще подкрепи лидера на Кремъл на президентските избори през 2024 година

Си Цзинпин: Руският народ ще подкрепи лидера на Кремъл на президентските избори през 2024 година

Руският лидер каза, че Пекин отделя голямо внимание на руско-китайските отношения и е радостен, че Си е намерил време да дойде в Москва. Путин подчерта, че Китай има балансиран подход към международното положение.

Русия изпитва лека завист заради бързото развитие на Китай, чиито лидери са успели да направят държавата по-силна. Уверен съм, че под ръководството на Си страната ще се развива още по-напред, каза руският президент.

Си Цзинпин изрази увереност, че руският народ ще подкрепи лидера на Кремъл на президентските избори през 2024 година, предаде Ройтерс.

„Зная, че през следващата година ще има други президентски избори в страната ви“, каза Си на Путин в началото на разговорите между двамата в Кремъл.

„Благодарение на силното ви лидерство Русия отбеляза значителен напредък за постигането на благоденствие в страната през последните години. Сигурен съм, че руският народ категорично ще ви подкрепи във вашите добри начинания“, каза Си.

Китайският президент изрази радостта си, че е на посещение в Русия. Си отбеляза, че има историческа логика зад китайско-руските отношения и те трябва да бъдат близки. Китайският лидер изрази благодарност пред Путин за руската подкрепа за Китай.

Вижте и

Си, чиито думи бяха превеждани на руски, нарече Путин свой „скъп приятел“. Путин използва същото обръщение към своя гост.

Путин, който дойде на власт в последния ден на 1999 г., след като Борис Елцин подаде оставка, не е обявил още дали ще се кандидатира или не за президентските избори през 2024 година.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре